avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut

Buna ziua!

Am imprumutat unei persoane 1000 de euro. Persoana respectiva nu mi-a inapoiat banii. In momentul in care i-am imprumutat am facut o copie xerox dupa buletinul ei si am pus-o sa scie pe o coala alba faptul ca i-am imrpumutat banii si a si semnat-o. Problema este ca nu stiu cum sa ii recuperez. I-am spus ca o dau in judecata dar a zis k pot sa fac ce vreau pt ca oricum nu are nimic pe numele ei si nu am cum sa recuperez banii. Ce ma sfatuiti sa fac? Chiar nu exista nici o modalitate pt a imi recupera banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 11:31, 27 Iunie 2012
Era normal ca la avansarea sumei sa incheiati formalitati/documente doveditoare legale care sa va asigure recuperarea sumei
In baza inscrisului asumat de beneficiarul imprumutului,formulati plangere la politie
Ignorati sfatul inocent de mai sus.
In baza inscrisului faceti o actiune in pretentii, la Instanta. Succes!
Multumesc!
Jocandi Causa a scris:

Ignorati sfatul inocent de mai sus.
In baza inscrisului faceti o actiune in pretentii, la Instanta. Succes!


Este necesar sa propuneti in probatoriu martori care sa intareasca inscrisul sub semnatura privata care atesta imprumutul .

Cu stima!
exista cineva aici care si-a recuperat banii prin executare, in urma unei actiuni in pretentii? Am imprumutat o persoana fizica cu niste bani, printr-un contract scris de mana chiar de catre debitor, dar nu l-am legalizat la notar si nu am avut martori. Are bunuri pe numele lui, si este PFA in functiune. Cam ce sanse am sa recuperez banii?

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati razz. razz. daca am dat o suma de bani fara nicio chitanta iar acesta refuza sa mii innapoieza pot sa-i mai recuperez? (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati flory80 flory80 Acum 2 ani am imprumutat unui prieten suma de x euro pentru o perioada de 6 luni. Singurul inscris este un contract de imprumut incheiat intre mine si ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice ContSters103115 ContSters103115 buna seara! am imprumutat unei persoane o suma de bani(1000 euro)mai am posibilitatea sa recuperez aceasta suma de bani.am doar chitanta cum au fost trimisi ... (vezi toată discuția)