serpico a scris:
rares.serban a scris:
in caz de contestatie la punctaj, lucrarea va fi corectata manual-- este posibil sa nu fi imbulinat corect ( complet)
referitor la cei admisi ( felicitari =D>) eram sigur ca nu vor fi 200 , dupa ce am vazut grilele, dar sa stiti ca se poate face scoala si cu 50 de auditori ( oricum de la anul nici nu vor fi mai mult de 50-100 de locuri la INM pentru simplul motiv ca s-a cam umplut sistemul dupa valul de pensionari de anii trecuti)
Cei care au facut 70-71, sant inca in pericol ( 23 de candidati) sa fie respinsi daca nu vor avea punctaj mare la rationament si la interviu
de unde le scoti cu reducerea numarului de locuri. cunosti ca sistemul e blocat. multe parchete sunt la pamant. daca nu era nevoie de oameni nu mai scoteau 200 de locuri.
crede-ma , acestea nu le-am inventat eu . Erau intradevar 800 de locuri vacante in Parchete si Judecatorii insa anul acesta s-au ocupat deja 400 de catre absolventii INM promotia 2008-2010 si cei care au intrat cu 5 ani vechime. Anul viitor se mai ocupa 200 de locuri de absolventii INM 2009-2011. Teoretic inca 200 erati voi cei care trebuia sa intrati anul asta. ( sa nu mai punem la socoteala si un posibil examen pentru cei cu 5 ani vechime si in toamna asta)
Pe-de-alta parte corpul magistratilor este mult intinerit fata de inceputul anilor 2000. Mai exact sant foarte multi magistrati pana in 45 de ani la Curtile de apel , ICCJ si parchetele de pe langa acestea astfel ca in urmatorii ani nu vor fi mai mult de 40-60 pensionari pe an la care se mai adauga cateva excluderi sau ........renuntari,
Prin urmare presupun ca este logic ca in urmatorii ani sa scada simtitor numarul de auditori recrutati de INM.