1. Pentru cei care au o datorie la o firma/banca etc. trebuie sa o achite . Daca este necesar trebuie sa plateasca si penalizari conform contractului pe care il au cu acea firma/bacna.
2.Daca a trecut termenul legal de ( 3 ani daca nu ma insel ) si acea firma / banca etc nu a venit sa ceara suma care li se cuvine. NU mai trebuie sa le achitati NIMIC. De ce NU? Simplu : Exista o lege si ea trebuie respectata...
Si aici domnii avocati ar trebuii sa intervina si sa spuna exact cum se numeste legea prescrierii in astfel de cazuri.Gen legea 72 din 1956..
Ideea din spatele legii este ca ai timp 3 ani sa ceri banii care ti se cuvin ...nu ai facut asta in termenul de 3 ani inseamna ca ai renuntat la acei bani. Simplu!
3.Firme gen EOS KSI se bazeaza pe lipsa de cunostinte legale ale populatiei si incearca sa te intimideze sa platesti macar 1 ban in contul acelei datorii care legal s-au prescris , ca sa se reseteze termenul de 3 ani .
Normal ca cei de la EOS KSI nu te vor suna la telefon sa zica : "- Buna ziua , stiti ca aveati o datorie la furnizorul X sau banca Y din anul Z care legal sa prescris si nu sunteti obligat sa mai platiti nimic , dar poate va deranjeaza sa o aveti pe constiinta si doriti sa o achitati ?"
O fi imoral , urat sau cum doriti sa spuneti dar este LEGAL sa nu achitati datoriile pe care le aveti odata ce ele sau prescris.
Dar nici nu este moral, frumos sa vina o firma sa ceara o datorie inexistenta conform LEGII.
P.S. nu sunt avocat si nu stiu exact care este termenul de prescriere in acest caz.
Buna Ziua
Ca multe alte persoane am fost si eu contactat de catre cei de la EOS KIS ROMANIA.
Am primit anul trecut o scrisoare de la ei si cu un numar de telefon unde sunt rugat sa sun de
urgenta.
Aici a fost prima gresala. Am sunat.
Este vorba de o factura de la dialog din 2000,in valoare de ( nu mai tin minte exact suma )
In acea perioada nu am fost acasa si nu am platit factura la dialog la timp ,
din cate tin minte a platit tata factura si a si reziliat contractul cu Dialog,
In timp ce angajatul firmei EOS imi aducea la cunostinta ca am de plata o factura la Orange ( nu dialog cum trebuia sa fie )
Am spus : Sigur , maine ma duc la sediul Orange sa achit restanta.
angajatul eos a raspuns : Nu ! banii trebuie platiti intr-un cont la nu stiu ce banca ( in acel moment am inceput sa simt
ceva putred...).
S-a terminat convorbirea cu acea persoana .Am pus mana pe telefon si l-am sunat pe tata , care a confirmat ca el platise
acea ultima factura si ca a si reziliat contractul atunci.Bine inteles l-am intrebat daca mai are chitanta ....
Problema este ca nu mai are chitanta.
A doau zi m-am dus la un magazin Orange si am intrebat daca am vreo restanta .Dupa o "butonare" a operatorului
am primit raspunsul : Nu am nici o restanta.
Mi-am zis :'cine stie ce teapa o mai fi si EOS-ul asta" si mi-am vazut de viata.
Azi dupa aproape 8-10 luni de la incidentul EOS primesc un telefon :
-Buna ziua sunt x de la firma EOS KISS ROMANIA si va aduc la cunostinta ca aveti de plata o factura de la Orange...
-I-am zis : Nu am de plata nimic...Am fost la orange si ei mi-au zis ca nu am de plata nimic.
La care angajatul EOS :
-Este clar ca mintiti !!
nu mai are sens restul conversatiei ....ca mi-a facut niste nervi de i-am inchis telefonul in nas.
Dar instantaneu a sunat iar telefonul...tot angajatul EOS ...Tremuram de nervi si singura chestie care mi-a trecut
prin cap a fost sa cer sa vorbesc cu superiorul lui...La care domnul de la EOS a mai zis 2-3 cuvinte si mi-a inchis telefonul.Asta sa intamplat la ora 19:00-19:10
Am vrut sa sun imediat sa cer sa vorbesc cu superiorul acelui domn dar la ce numar sa sun ?!?!
Am deschis pc-ul si am cautat eos la google, si am gasit aceasta firma, si ce sa vezi?!?
Am gasit numere de telefon dar:
Program : luni-vineri de la 9-18
In primul rand multumesc pentru rabdarea pe care ati avut-o sa cititi postul meu pana aici.
Nelamuririle mele sund:
1.Cum pot cei de la EOS sa demonstreze ca eu am o datorie atata timp cat cei la care "cica" as avea datoria
imi spun ca nu am nici o datore?
2.Cum pot eu sa demonstrez in cazul in care va fi nevoie ca eu nu am nici o datorie la dialog / orange ?
( dupa cum am spus mai sus nu am nici o chitanta de atunci )
3.De unde stiu eu ca daca achit acea "datorie " la EOS KIS ei nu vor mai veni cu o alta "datorie"
ca odata ce au datele mele ...imi pot inventa ca am datorie si la conex din 2002 ( de atunci nu mai am nici un fel de
abonaente la mobil ) .Pe ideea ca daca a platit odata cine stie poate mai plateste de 10 ori !!
4.Cu ce acte trebuie sa demonstreze cei de la EOS ca am eu datorie la ei ?
5.Din cate stiu eu un contract de telefonie mobila este intre mine si operatorul de telefonie , acestea sunt cele 2 parti ale contractului. . De unde pana unde apare EOS cu acest contract?sau are acces la acest contract?Sau la facturile
aferente acestui contract.
Eu in acel contract m-am angajat sa platesc niste bani pe luna in functie de ce servicii folosesc care imi sunt oferite
de catre Dialog.Deci singura datorie pe care as putea sa o am ar fi catre dialog / orange conform contractului
semnat de ambele parti.
6.Ce actiune juridica de poate face impotriva acestei firme avand in vedere acest fals pe care ei il fac.
( Dupa parerea mea nu se poate face nimic de acest gen deoarece eu nu am nici o dovada ca ei mi-au cerut banii pe
o factura , nu stiu daca cineva care a mai avut de aface cu ei chiar are dovada ca le-au cerut bani ca sa achite niste facturi)
7.In cazul in care cei de la EOS KIS ROMANIA sunt indreptatiti sa faca ceea ce fac , oare nu sunt in culpa cei
de la dialog/orange pentru ca le-au dat acces la datele mele personale? (Eu nu tin minte sa le fi acordat prin contractul semnat cu ei dreptul de a "impartii " cu alte parti datele mele personale )