avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate Adinette31

Activitate Adinette31

Ce presupune constatarea asta? Sa o chemam pe Y in instanta sau pur si simplu sa facem o cerere catre instanta care sa constate plata sultei in baza discutiilor dintre avocati, a transferului bancar si a confirmarii de plata? Multumesc mult de rasouns

Adrian ALBU a scris:

Sulta trebuia plătită prin intermediul executorului judecătoresc, prin procedura ofertei reale de plată. Dacă plăteați așa, executorul vă elibera un înscris pe care să-l prezentați la BCPI pentru radierea ipotecii.
În cazul dvs, trebuie să solicitați instanței să constate că sulta a fost achitată. Dacă veți avea prejudicii în urma refuzului lui Y de a declara încasarea sumei, puteți să solicitați și despăgubiri.

Y nu vrea sa dea acea declaratie notariala. Daca Y nu se prezinta in urma citarii de catre judecatorie ce se poate intampla?
Buna ziua,
In urma unui proces de partaj lui X i s-a atribuit apartamentul dobandit in timpul casatoriei cu Y. In hotararea definitiva scria clar ca X trebuie sa plateasca o sulta catre Y si Y catre X o alta sulta. S-a facut compensarea sumelor in asa fel incat X a platit catre Y diferenta (X trebuia sa plateasca suma mai mare). Plata s-a facut in contul bancar al mamei lui Y intrucat acesta nu avea cont in Romania cu mentiunea in transfer ca se plateste diferenta compensata conform dosarului de partaj. Acum X doreste sa vanda imobilulul si a mers la BCPI pentru a a inregistra imobilul doar pe numele lui, insa BCPI a pus ipoteca pe toata suma pe care X trebuia sa o dea drept sulta catre Y si nu pe diferenta obtinuta in urma compensarii, solicitand o declaratie notariala de la Y prin care confirma ca a primit banii de la X. X si Y nu pot comunica in niciun fel, Y este plina de ura si dusmanie ca instanta a atribuit apartamentul catre X si nu face nimic in a-i usura munca lui X, ba chiar face tot ce e posibil sa ii faca viata un cosmar, deci este exclusa varianta de a incerca amiabilitate. Cum putem rezolva aceasta speta? Multumesc