avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate Veronica Calcea

Activitate Veronica Calcea

Buna seara. Am o întrebare in cazul meu după divorț sa stabilit 2 minore la mine una la fostul soț, ce procent ca pensie alimentara primesc pentru o minora recompensand una la mine una la el mai ramane el sa dea pt o minora ce procent mi se cuvine dintr-un salariu minim pe economie?
Bună ziua. Într-un dosar de executare silita pentru o pensie de întreținere copii debitorul se sustrage de la plata de 3 ani lucreaza fara angajare bunurile imobile nu le are intabulate pe numele lui, ce alte soluții mai sunt pt a-mi recupera banii si cheltuielile cu executorul care eu leam plătit
Bună seara. Am primit acu 2 zile o hotărâre privind executarea silita asupra conturilor bancare din cauza ca am uitat sa reziliez contractul cu compania apa dupa divorțul meu de soț acesta neplătind o factura ma dat in judecata eu neștiind, înștiințări ce venea tot la adresa lui nu mia spus nimic acuma eu am depus acte sa arat ca nu mai locuiesc acolo din 2014 factura neplătita fiind pe 2018. Întrebarea mea este daca mai pot face ceva mi sa inpus sa plătesc cheltuieli de judecata 1000 lei


Cornel Vasile a scris:

Cand a fost pronuntata hotararea respectiva?

In august 2020 am avut drept de recurs la executarea silita dar nu am știut am aflat despre asta prea târziu precizez toate plicurile de la judecătorie nu leam primit eu ci la adresa fostului soț deoarece ii purtam inca numele si adresa întâmplător unu din plicuri a ajuns acasă la părinții mei mult prea târziu pentru a mai putea face ceva.
Despăgubiri pentru ca hotelul a avut de suferit ăsta a fost răspunsul deoarece toate angajatele au plecat am rămas doar eu si încă o colega in tot hotelul de 40 camere, eu anunțând ca in felul acesta nu mai rezist. Doamna patroana hotelului ne ridica si de la pauza de masă ne incuia usa cu soluțiile de curățare cu motivul sa nu se fure si multe si multe altele de nesuportat am preferat sa plec dar ea a fost cu un picior înaintea mea făcând rău ma dat in judecata si cu cheltuieli de judecata cheltuielile executorul este aceasta suma

Cum pot afla daca se poate prescrie suma? Care sunt demersurile?
Am fost angajata într-un hotel cu funcția camerista din cauza stresului etc nu am mai rezistat stresului si miam dat demisia la zi neștiind ca angajatorul mia facut contract cu clauză in cazul in care plec sa lucrez 15 zile de preaviz. Eu nefiind atenta si neștiind ce înseamnă acest contract cu clauza nu am stat in acel preaviz. Într-un final ma dat in judecata înștiințării care mi-au fost trimise pe adresa din buletin eu fiind in divort aveam adresa fostului soț care nu mia spus de aceste înștiințări cand am aflat despre acestea era prea târziu am de plătit despăgubirii hotelului in valoare de 5700 . Am poprire pe cont in momentul de fata sunt in concediu creștere copil. Întrebarea mea este dacă se poate prescrie aceasta suma si dupa cat timp se prescrie și ce pot face? dupa ce incep munca imi vor popri salariul ?
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Luni o sa le mai cer alte explicații apoi voi apela la un avocat
Cand am depus dosarul la cabinetul lor mi sa spus ca da se rezolva are proprietăți pe numele lui. Este o suma destul de mare asa au spus ca se poate recupera punând sechestru pe imobil sau ce este legal posibil pentru ami recupera suma datorata dar totuși de 3 ani nu primesc nici un răspuns cand merg la cabinet spune de ce nu am sunat cand sun ma expediază imediat totuși le-am plătit o suma nu trebuia sa imi ia banii daca nu era un caz recuperabil. Deci sa contactez un avocat? Pana sa îl execute silit el vinde tot. A vandut un teren de 2000mp intravilan si a pus casa in vanzare.
Am apelat la un cabinet executor judecătoresc in calitate de creditor am plătit onorariul dar nu primesc nici un răspuns de 3 ani cand sun la cabinet sunt repezita cu răspunsuri de neînțeles precum ca au și alte cazuri de rezolvat sau din cauza pandemiei nu se poate etc. In acest timp fostul soț își scoate proprietățile in vanzare. Lucrează dar nu cu angajare pentru ca sa nui fie poprit salariul. Ce este de facut. La cine sa mai apelez?