avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Activitate nydana8

Activitate nydana8

Iarasi: "Mii de multumiri!"
Domnul avocat, am notat sarcasmul neavenit. Sint in cercetare. Ma descurc perfect cu Dr. Google, dar nu mai sint in contact cu realitatea romaneasca de mult. Acest sit este intr-adevar cu specific moldovenesc, dar nu specifica aceasta oficial, o lacuna nefericita din partea unui sit cu profil legal.
Ce veste extraordinara!
Multumesc de mii de ori!
Un An Nou cu sanatate si plin de lucruri bune va doresc!

Intrebare de ultim moment: am nevoie sa notific legal sora dupa incheierea contractului cu cumparatorul?

Dana
Multumesc mult pentru raspuns!
Co-proprietarul in cauza este sora mea, cu care nu mai am relatii. Apartamentul este mostenit dupa mama 50-50. Eu locuiesc in USA, sora in Germania, apartamentul fiind nelocuit de mult timp.
Inteleg deci ca eu nu am nevoie sa notific pe sora despre intentia de a vinde partea mea?
A fost o schimbare de lege cumva, deorece din cercetarile mele reiese ca sora are drept de preemptiune.
(Ex: [ link extern ] )
Eu am deja cumparator, in persoana unui prieten comun.

Multumesc foarte mult!
Notificare catre co-proprietar despre intentia de a vinde cota-parte.

Situatia: Doi mostenitori cu drept de proprietate 50/50 asupra unui apartament, cind unul dintre mostenitori se opune vinzarii.

Solutie: Conform articolului 352 (drept de preemptiune), se procedeaza la notificarea coproprietarului (care nu dorește vânzarea), in scris, despre intenția de a vinde cota-parte, prețul și condițiile tranzacției.

Intrebare: Aceasta notificare trebuie facuta formal la notar, sau nu? Eu fiind mostenitorul care vrea sa vinda, pot sa fac eu aceasta notificare si sa o trimit cu confirmare de primire sau similar?

Multumesc mult!