Până acum el a făcut plățile, dar uneori cu întârzieri. Primesc zilnic telefon de la bancă, dar nu aceasta este cea mai mare problemă. Eu nu pot accesa nici măcar un card de debit, sa nu mai vorbesc despre un credit, pentru ca rata la care sunt coplatitor e mare. Așa că as vrea sa renunț la cota mea din casă și, totodată, sa nu mai am statutul de coplatitor.
Am vorbit cu el, în ideea în care el a rămas practic cu imobilul. Cât despre a vinde unui terț, practic el ar trebui să își găsească un cumpărător, atâta timp cât dorește el bunul. Întrebarea mea este dacă există posibilitate de a-l înainta în instanță pentru a-l obliga să își găsească un coplatitor sau dacă aș putea ceda partea mea băncii în vreun fel? Sau pentru ca banca să îl scoată la licitație?
Am o intrebare: eu sunt coplatitor la un credit ipotecar și totodată și coproprietar al imobilului pentru care s-a făcut creditul. Am plecat din imobil și am convenit cu celalalt coproprietar să își găsească un coplatitor nou, pentru a prelua creditul meu, în momentul acela eu voi renunța la partea mea 50%. Totul s-a întâmplat acum 2 ani, dar până în prezent nu s-a confirmat nimic. Întrebarea mea este dacă exista vreo posibilitate pe cale juridică de a rezolva această speță?