Am o intrebare: eu sunt coplatitor la un credit ipotecar și totodată și coproprietar al imobilului pentru care s-a făcut creditul. Am plecat din imobil și am convenit cu celalalt coproprietar să își găsească un coplatitor nou, pentru a prelua creditul meu, în momentul acela eu voi renunța la partea mea 50%. Totul s-a întâmplat acum 2 ani, dar până în prezent nu s-a confirmat nimic. Întrebarea mea este dacă exista vreo posibilitate pe cale juridică de a rezolva această speță?
problema e creditul si mai mare e ca nu depinde neaparat de fostul ca sa iesiti din contract.
vb cu concubinul si spuneti-i sa incerce sa rezolve, altfel, gasiti un tert caruia sa ii vindeti cota dvs .
cat ar face cota dvs si cat ati mai avea d eplata la banca ?
Am vorbit cu el, în ideea în care el a rămas practic cu imobilul. Cât despre a vinde unui terț, practic el ar trebui să își găsească un cumpărător, atâta timp cât dorește el bunul. Întrebarea mea este dacă există posibilitate de a-l înainta în instanță pentru a-l obliga să își găsească un coplatitor sau dacă aș putea ceda partea mea băncii în vreun fel? Sau pentru ca banca să îl scoată la licitație?
ziceti ca ati vb cu el, cum a ramas ?
cat timp ar mai fi de platit la banca ?
plateste ratele el ?
puteti cere in instanta sa i se atribuie lui imobilul si creditul si sa citati si banca,
nu faceti nimic daca banca nu e de acord sa preia el ratele, daca nu se incadresa cu salariul sau nu aduce alt coplatitor.
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)