avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coplatitor credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coplatitor credit ipotecar

Am o intrebare: eu sunt coplatitor la un credit ipotecar și totodată și coproprietar al imobilului pentru care s-a făcut creditul. Am plecat din imobil și am convenit cu celalalt coproprietar să își găsească un coplatitor nou, pentru a prelua creditul meu, în momentul acela eu voi renunța la partea mea 50%. Totul s-a întâmplat acum 2 ani, dar până în prezent nu s-a confirmat nimic. Întrebarea mea este dacă exista vreo posibilitate pe cale juridică de a rezolva această speță?
Cel mai recent răspuns: Raduleasca , utilizator 16:06, 25 Ianuarie 2021
imobilul e cumparat pe cote arti sau in devalmasie? ati fost soti la data cumpararii casei ?
Da, sunt cote părți. Am fost concubini, nu soți în momentul cumpărări imobilului.
problema e creditul si mai mare e ca nu depinde neaparat de fostul ca sa iesiti din contract.
vb cu concubinul si spuneti-i sa incerce sa rezolve, altfel, gasiti un tert caruia sa ii vindeti cota dvs .
cat ar face cota dvs si cat ati mai avea d eplata la banca ?
Am vorbit cu el, în ideea în care el a rămas practic cu imobilul. Cât despre a vinde unui terț, practic el ar trebui să își găsească un cumpărător, atâta timp cât dorește el bunul. Întrebarea mea este dacă există posibilitate de a-l înainta în instanță pentru a-l obliga să își găsească un coplatitor sau dacă aș putea ceda partea mea băncii în vreun fel? Sau pentru ca banca să îl scoată la licitație?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
Raduleasca, utilizator
ziceti ca ati vb cu el, cum a ramas ?
cat timp ar mai fi de platit la banca ?
plateste ratele el ?
puteti cere in instanta sa i se atribuie lui imobilul si creditul si sa citati si banca,
nu faceti nimic daca banca nu e de acord sa preia el ratele, daca nu se incadresa cu salariul sau nu aduce alt coplatitor.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament intre concubini liana vesa liana vesa Buna ziua ,am urmatoarea situatie: In timpul concubinajului de 13 ani parteneri au contractat un credit ipotecar pe o perioada de 25 ani titulatul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)