Aş dori să imi oferiţi informaţii cu privire la următorul caz:
Tatăl meu a decedat în 2000, eu (fiică) însă n-am făcut dezbaterea succesorală atunci.
Acum în 2008 a decedat şi mama mea. Din căsătoria lor a rezultat un singur copil: eu, fiica.
Însă mama mea a mai avut o fiică dintr-o altă relaţie, înainte de căsătoria cu tatăl meu.
Aşadar acum după moartea lor am rămas noi la moştenire: eu şi sora mea vitregă.
De menţionat încă faptul, că în 1992 mama mea a făcut un testament legal (din teamă că dacă ea moare mai devreme ca soţul, cealaltă fiică a ei să nu rămînă fără moştenire) în care a cerut ca în cazul morţii sale, sora mea vitregă să aibă 1/2 din apartementul unde a locuit ea cu soţul.
Întrebare: În această situaţie cît trebuie să moştenim fiecare după legile în vigoare?
Sora mea vitregă moşteneşte jumătate din partea mamei, partea tatălui revenind în exclusivitate mie sau moşteneşte jumătate din tot apartementul ? Are ea ceva drepturi din partea tatălui meu, care nu era taăl ei ?
Precizez că alte testamente, documente NU există (de ex. că după moartea tatălui apart. rămîne soţiei etc.)
Dacă vă puteţi referi şi la o lege concretă, pe care o pot vedea şi eu pe net şi mă pot referi la ea la dezbaterea succesorală aş fi foarte recunoscător.
Mulţumesc mult pentru amabilitate.