avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian312

Activitate Cristian312

Am dosar penal pentru vătămare corporala din cupla în urma unui accident rutier provocat din cauza mea în data de 15.11.2020, cauza este o depasire neregulamentara. Pe 15 februarie se fac cele 3 luni si am niste intrebari.
Ce se intampla daca victima care a fost dusa la spital cu ambulanta si a plecat in aceeasi zi de acolo NU depune plangere, insa a scos certificat medico-legal deoarece doreste banii de la asigurare. Aceasta vrea sa se opereze in aprilie la nas. Mi se va putea clasa dosarul dupa 15 februarie sau ce se va intampla?
Dacă nu am folosit dovada pe timpul dosarului, în momentul clasării pot lua permisul înapoi sau trebuie așteptate alte 3 luni începând cu momentul clasării?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Da.
ART. 103 OUG 195/2002
(1) *) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
#M18
c) ***) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
#M5
(1^1) ***) În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.
.....................................

Și unde trebuie depusa dovada dacă nu mai doresc sa o folosesc?

latka a scris:

Din moment ce dovada este cu drept de circulație și se prelungește automat, nu a început perioada de suspendare a permisului.
Permisul îl veți putea ridica de la IPJ de care aparțineți.

Am dosar penal pentru vătămare corporala din cupla în urma unui accident rutier provocat din cauza mea în data de 15.11.2020 și am niște nelămuriri.
Am avut dovada de circulație pentru 15 zile și după ce a expirat nu am mai făcut nicio cerere de prelungire, însă știu ca în contextul stării de alerta aceasta se prelungeste automat pe tot timpul stării.
Prima întrebare este dacă timpul suspendării permisului a început de când au trecut cele 15 zile sau trebuie sa depun dovada chiar daca au trecut cele 15 zile de doua luni și in caz ca va trebui sa o depun, unde va trebui sa fac acest lucru, la secția unde mi au luat permisul sau în alta parte?
A doua întrebare este, după primirea clasării prin posta, unde trebuie sa merg cu foile acelea pentru a mi recupera permisul, la secția unde mi s a luat permisul sau în alt loc?