avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate Mihra

Activitate Mihra

Bună ziua! Am o problemă legată de rezilierea unui contract pentru energie electrică cu CEZ. Titularul de contract este decedat. Am anunțat, în calitate de moștenitor decesul, si am cerut rezilierea contractului. Angajați diferiți mi-au dat răspunsuri diferite. Unii au spus ca pot rezilia, depunând cerere de reziliere si copie după CI moștenitor. Alții mi-au spus ca doar titularul de contract poate rezilia, iar in cazul in care acesta a decedat pot prelua contractul. Am depus într-un final online actele de reziliere si mi-a fost respinsa cererea de reziliere pe motivul invocat mai sus, ca doar titularul poate rezilia. Mi s-a sugerat sa preiau contractul, ceea ce nu îmi doresc. Menționez ca exista mai multe persoane cu calitate de moștenitor, succesiunea nu a fost dezbătută, iar unul dintre moștenitori locuiește la locul de consum, consumă energie și refuză să achite facturile. S-a emis un preaviz de deconectare, dar desi termenul de deconectare a expirat și am solicitat reziliere pentru neplată, Cez refuză să deconecteze/ rezilieze. Sunt pus în situația de a acumula datorii în calitate de moștenitor fără vina mea, iar Cez refuză sa intervină, desi le-am explicat situația. Ce pot face pentru a rezolva această problemă? Mi se pare un abuz sa mi se spună ca acel contract al decedatului poate dura la nesfarsit. Cez a incheiat contract cu decedatul, nu cu mine, si contractul ar trebui să poata fi reziliat dacă titularul a murit. M-am oferit sa platesc toate datoriile in urma rezilierii, dar ei tot mă refuză. Această situație durează de 6 luni de zile.
Mulțumesc pentru răspuns. Dar în legea menționată este precizată necesitatea inspecției in contextul reparațiilor/ lucrărilor de intreținere. Nu sunt menționate controale sanitare. Nu mi se pare suficient. Iar în contextul actual, de pandemie, există și un pericol epidemiologic, având în vedere că mătușa mea este în vârstă și cu alte afecțiuni medicale. Poate să blocheze/ refuze această solicitare?
Bună ziua! Mătușa mea a fost anunțată de șeful asociației de proprietari ca DSP va veni in control în apartamentele oamenilor, pentru verificare, deoarece există o invazie de șoareci în bloc. I s-a menționat că va primi amenda dacă refuză să deschidă. Aș vrea să știu dacă DSP are dreptul să facă astfel de percheziții în casele oamenilor, chiar și cu notificare în prealabil.