Sotul meu ( 44 ani) diagnosticat cu cod 14 poate beneficia de pensie de handicap. Mentione ca acum beneficiaza de concediu medical platit 100% si este in prelungirea celor 90 de zile - adica m obtinut de la comisia de expertiza medicaal inca 90 de zile. Care sunt pasii si cadrul legal ptr oobtinerea aceste pensii?
Multumesc anticipat!
Multumesc d-lui consilier, iar ptr d-na consilier tin sa o anunt ca daca atat poate sa gandeasca , imi pare tare rau ptr dansa----- nu este vorba despre nici o mostenire, doamna , vreau doar as stiu cum imi mai pot creste cei doi copii in aceasta ,, jungla" , poate domnia voastra aveti resurse financiare fata de noi muritorii de rand.
Multumesc ptr raspuns, doamna . De ce sunteti atat de uimita ?Daca v-ati confrunta cu incompetenta si aroganta unui sistem sanitar cu care eu ma lupt de doua luni nu cred ca ati mai gandi asa.
Cand ajungi la medici si ti se spune sa iti cumperi loc de veci si sa te,, pregatesti" in loc de tratament , ce poti face.? Eu va multumesc din nou , mai ales ptr urarea de sanatate !
Ma numesc Stancu L.M., am 40 de ani si as dori un raspuns la o intrebare care ma framanta de ceva timp. Sotul meu sufera de o bolaa incurabila si ma vad nevoita sa ma interes de drepturile mele vi-a-vis de pensia de urmas. Avem 2 copii: fetita in varsta de 18.5 ani , iar baietelul in varsta de 12.3 ani. Sotul ( 44 ani) este angajat cu contract de munca, acum beneficiaza de concediu medical platit 100% dar ma intereseaza drepturile pe care le am dupa ce sotul meu nu va mai fi. Stiu caci copiii vor beneficia de o pensie de urmas pana la implinirea varstei de 25 ani daca urmeaza o institutie de invatamant , fara a depasi varsta de 26 ani. Dar eu ca sotie nu am inteles exact din LG 19/2000 daca beneficiez de pensie dat fiind faptul ca si eu am un contract de munca, iar sotul la momentul producerii nenorocirii nu va fi pensionat?:-/ :(
Va multumesc din suflet!