Ioan Viorel Danciu a scris:
De curiozitate...
1. Pt ce ar mai dori fostul sot relatiii cu copilul in cazul in care se dovedeste ca nu e el tatal biologic ?
2. Daca isi doreste relatii cu copilul, de ce a mai deschis acest gen de actiune ?
3. Tutela nu are nici o treaba cu ce ati expus aici.
Din ce am inteles de la prietena mea fostul sot, si acum dupa atatea luni de la divort, inca o "hartuieste" (o urmareste pe retelele de socializare sa vada conversatii, telefoane; prin oras cu cine si unde merge, cat sta, la ce ora vine inapoi, am inteles ca i-ar fi spart contul de facebook si a vazut anumite conversatii intre ea si o alta persoana) iar toate acestea i le reproseaza de fiecare data cand vine in vizita la copil.
Asa ca, in acest caz, ca sa va raspund la intrebari:
1. Pentru simplul fapt ca pana acum el a crescut copilul si s-a atasat de el sau pur si simplu cauta o modalitate de a avea in continuare control asupra vietii ei.
2. A deschis acest gen de actiune ca in cazul in care se dovedeste ca nu e tatal biologic, mama sa plateasca daune morale pentru perioada in care acesta a crescut copilul si s-a atasat de el (si de asemenea vrea cu orice pret sa dovedeasca apropiatilor/cunostiintelor ca mama a savarsit adulter.)
3. Din cauza acestei hartuiri constante mama se teme ca daca testul va iesi negativ atunci el se va razbuna atat pe ea cat si pe copil (mama are dovada in scris - un bilet de adio scris de fostul sot - cum ca el este instabil psihic). Din acest motiv vrea sa il indeparteze pe fostul sot, ca sa isi apere copilul in fata unei eventuale razbunari.