avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate negativ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate negativ

Buna ziua. Prietena mea a divortat in urma cu 6 luni de fostul sot, care acum a intentat proces pt efectuarea testului de paternitate. In cazul in care se dovedeste ca nu este el tatal biologic al copilului, instanta o poate obliga sa dezvaluie identitatea tatalui biologic? Fostul sot poate cere daune morale? Si de asemenea mama poate sa ceara tutela absoluta cu interzicerea apropierii acestuia de copil (in ideea ca daca se dovedeste ca nu e tatal biologic atunci nu are drepturi asupra copilului)? Va multumesc
nu conteaza cine e tatal, daca mama sau tatal intenteaza proces pt tagada de paternitate, se va dovedi doar ca nu sotul mamaie, este tatatl copilului si pe certificat copilul va avea liniuta.
cu sotul mamei nu e tatal copilului, deci nu au legatura de sange, nici relatii nu vor avea pt ca nu e tatal sau.
poate cere daune .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fostul soț poate cere daune morale insa mama se poate apara temeinic poate obține fie respingerea lor fie diminuarea cuantumului.
In egala masura, daca se dovedeste ca fostul sot este tatal si mama poate obține daune de la acesta.
Ar fi indicat sa alegeți un avocat si sa stabiliti strategia de aparare pentru ca trebuie depusă intr-un termen scurt intampinare sau si cerere reconventionala, în caz contrar mama fiind pusă în imposibilitate de a se mai apara prin intervenția decăderii din probe.
O sa discutati pe larg cu avocatul cum trebuie procedat.
Nu o obliga instanta sa dezvaluie nimic, insa in intersesul superior al minorului ar fi sa il recunoasca tatal biologic daca se admite actiunea in contestarea paternitatii.
Daune morale poate solicita, dreptul le petitionare nu i-l ingradeste nimeni, insa sansele sa le si obtina sunt, in principiu, mici!
In ipoteza in care se admite cererea, tatal prezumtiv nu va avea nicio drept asupra minorului, si bineinteles nicio obligatie!
Ultima modificare: Luni, 1 Februarie 2021
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 438 alin 2 Cod Civil : ""in cazul in care admite o actiune in contestarea filiatiei, instanta poate stabili, daca este cazul, modul in care copilul pastreaza legaturi personale cu acela care l-a crescut".
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
De curiozitate...
1. Pt ce ar mai dori fostul sot relatiii cu copilul in cazul in care se dovedeste ca nu e el tatal biologic ?
2. Daca isi doreste relatii cu copilul, de ce a mai deschis acest gen de actiune ?
3. Tutela nu are nici o treaba cu ce ati expus aici.

Alte discuții în legătură

Tagada paternitate. buna ziua. va rog sa-mi spune-ti daca pot sa o chem direct in ... sicorn sicorn Buna ziua. Va rog sa-mi spune-ti daca pot sa o chem direct in nume personal pe fica mea care are 16 ani pentru tagada de paternitate a mamei sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a ... VicaSVica VicaSVica Buna ziua. In urma unui test de paternitate cerut de tata,s-a constatat că nu el este tatăl biologic al copilului la care a plătit pensie alimentara până ... (vezi toată discuția)
Cum obtin fetita,am sanse? Bsabam23 Bsabam23 Am stat in concubinaj cu o femeie care era casatorita. In timpul concumbinajului am devenut tatal unei frumoase fetite. Cand fetita sa nascut nu a putut fi ... (vezi toată discuția)