avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada Paternitate. Buna ziua. Va rog sa-mi spune-ti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada Paternitate. Buna ziua. Va rog sa-mi spune-ti daca pot sa o chem direct in ...

Buna ziua. Va rog sa-mi spune-ti daca pot sa o chem direct in nume personal pe fica mea care are 16 ani pentru tagada de paternitate a mamei sau trebuie sa mentionez in cerere ca o chem pe minora in judecata prin ocrotitor legal mama ei.
De asemenea va rog sa-mi spune-ti daca in caz ca se dovedeste ca nu e fica mea, pot cere daune morale pe cale separata dupa procesul de tagada. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sicorn , utilizator 08:16, 15 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Actiunea se introduce impotriva copilului. Se pot cere daune morale daca se doveste indeplinirea conditiilor legale pentru admiterea acestora.

Cu stima.
Va multumesc frumos. O sa sterg atunci din cerere numele mamei. Am ajuns sa cer acest lucru pentru ca mama ei mi-a spus atat mie cat si ei ca so indeparteze de mine, ca nu e fica mea. Ca atare vreau prin aceasta actiune daca se poate sa-i demonstrez ficei mele ca sunt tatal ei biologic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare nu este mai simplu sa mergeți cu fiica dvs la o clinica particulara și sa faceți un test ADN din care sa rezulte filiația?
Testarea particulara costa 1100 lei pe când testarea în cadrul procesului va costa 2700 lei.
Ulterior, in functie de rezultat, vedeți dacă se mai impune vreo acțiune în instanta sau nu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vreti daune morale nu le veti obtine de la minora, ci ar trebui si mama sa figureze ca parata.

Ar fi mai bine sa consultati un avocat si sa prezentati intreaga situatie.
Multumesc frumos dar din pacate fica mea este victima alienari parentale exercitata asupra ei din partea mamei care a ajuns sa-i spuna ca nu sunt tatal ei pentru a o indeparta de mine, asa ca fica mea nu vrea nici macar sa mearga cu mine la banca sa-i fac un cont pt pensia alimentara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in termenul de prescriptie tagada paternitate sicorn sicorn Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti cu o chestiune. Am chemat-o in judecata pe fica mea cu reprezentatul legal mama ei pentru tagada de paternitate. Fica ... (vezi toată discuția)
Tagada a paternitatii urseamariana urseamariana in cat timp de la nasterea copilului poti introduce actiunea in instanta?si cat ar costa un test de paternitate si cine il plateste am doi copiiaca eu ca ... (vezi toată discuția)
Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)