avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN

Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in care se dovedeste ca sunt tatal biologic,mama are dreptul in urma judecatii sa-mi ceara daune morale ? Cat costa acest test si unde se face ?
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:53, 14 Ianuarie 2015
Mama nu ar avea dreptul de a cere daune morale daca nu va poate dovedi prin test ADN ca nu sunteti tatal copilului mai inainte de a deschide procesul.

Testul costa 2700 lei la IML, dar il puteti face si in alta parte.
D-le avocat, n-am inteles nimic din raspunsul d-voastra. Domnul dany era interesat daca mama poate cere daune morale dupa ce testul ADN arata ca e totusi el tatal.

D-l Dany, va spun din experienta mea, daca nu sunteti 100% sigur de asta nu traumatizati copilul, daca aveti ceva dubii incercati sa faceti testul fara sa stie el, acum sunt laboratoare care au nevoie pt asta de cateva fire de par. Daca rezultatul va fi ca nu sunteti tatal, atunci puteti cu delicatete sa incercati sa-i spuneti si copilului. Actiunea asta a dumneavoastra daca o veti face fara tact v-ar putea deteriora grav relatia cu fiul dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015
Cris1971, utilizator
Pt a cere un test adn prin instanta, tagaduiti sau contestati paternitatea, daca de contestat puteti contesta oricand, pt a tagadui aveti un termen de prescriptie de 3 ani. Conteaza deci, daca e vb de un copil din casatorie sau nu.


Da e un copil rezultat din casatorie dar...cu dubii, chiar daca are acum aproape18 ani , nu am dreptul sa stiu totusi ? Am mai aflat niste raspunsuri care ma cam pun in incurcatura, precum ca e cam tarziu...bla bla bla, ca imi trebuie un motiv plauzibil...ca e posibil ca instanta sa-mi respinga actiunea...sunt bulversat, as dorii niste raspunsuri care sa-mi dea incredere. Multumesc
E tardiv, nu mai sunteti in termen si nu cred ca puteti fi repus. Termnul pt tagada de paternitate e de 3 ani.
Vreti sa stiti asa pt dvs puteti sa obtineti o proba de la baiat si sa faceti un test neoficial.

Alte discuții în legătură

Copilul nu este al lui Mariacristina17 Mariacristina17 Buna ziua, Sotul meu doreste sa faca un test ADN,deoarece tocmai a auzit de la cineva ca baiatul lui de 20 de ani ar fi de fapt al altui barbat.Copilul ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate constantin29 constantin29 Buna ziua,am o dilema care nu imi da pace am avut si inca am o relatie cu sotia unui amic ,relatie care a inceput in urma cu mai bine de 10 ani si continua si ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)