Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in care se dovedeste ca sunt tatal biologic,mama are dreptul in urma judecatii sa-mi ceara daune morale ? Cat costa acest test si unde se face ?
D-le avocat, n-am inteles nimic din raspunsul d-voastra. Domnul dany era interesat daca mama poate cere daune morale dupa ce testul ADN arata ca e totusi el tatal.
D-l Dany, va spun din experienta mea, daca nu sunteti 100% sigur de asta nu traumatizati copilul, daca aveti ceva dubii incercati sa faceti testul fara sa stie el, acum sunt laboratoare care au nevoie pt asta de cateva fire de par. Daca rezultatul va fi ca nu sunteti tatal, atunci puteti cu delicatete sa incercati sa-i spuneti si copilului. Actiunea asta a dumneavoastra daca o veti face fara tact v-ar putea deteriora grav relatia cu fiul dumneavoastra.
Pt a cere un test adn prin instanta, tagaduiti sau contestati paternitatea, daca de contestat puteti contesta oricand, pt a tagadui aveti un termen de prescriptie de 3 ani. Conteaza deci, daca e vb de un copil din casatorie sau nu.
Da e un copil rezultat din casatorie dar...cu dubii, chiar daca are acum aproape18 ani , nu am dreptul sa stiu totusi ? Am mai aflat niste raspunsuri care ma cam pun in incurcatura, precum ca e cam tarziu...bla bla bla, ca imi trebuie un motiv plauzibil...ca e posibil ca instanta sa-mi respinga actiunea...sunt bulversat, as dorii niste raspunsuri care sa-mi dea incredere. Multumesc
E tardiv, nu mai sunteti in termen si nu cred ca puteti fi repus. Termnul pt tagada de paternitate e de 3 ani.
Vreti sa stiti asa pt dvs puteti sa obtineti o proba de la baiat si sa faceti un test neoficial.