avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul nu este al lui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul nu este al lui

Buna ziua,
Sotul meu doreste sa faca un test ADN,deoarece tocmai a auzit de la cineva ca baiatul lui de 20 de ani ar fi de fapt al altui barbat.Copilul rezultand dintr-o casatorie anterioara.In cazul in care se dovedeste a fi adevarat,se poate intenta proces impotriva fostei sotii si cere daune morale?In toti acesti ani,a cheltuit cu copilul altuia si a platit alimentatia.
Nu e vorba numai de bani,dar si de faptul ca fosta sotie si-a batut joc de vietile a doua persoane.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 20:01, 15 Martie 2015
Daca era casatorit cu mama copilului la momentul nasterii copilului, legea prezuma ca este fiul sau.
Se face o actiune in tagada paternitatii, se cere test ADN.
Se pot cere daune morale.
Trebuie avut in vedere termenul de prescriptie pt o actiune de tagada.
A fost deajuns ca la spusele cuiva , sotul dvs sa plece urechea si sa creada ca tanarul de 20 de ani nu e copilul sau ?
doar daca are probe solide ca a luat la cunostinta ca minorul nu este al lui are sanse. altfel este prescrisa
Sa luati in vedere si faptul ca, daca deschide proces, sotul d-voastra va avea de platit si chetuielile de judecata ale partii adverse in cazul in care pierde procesul si se dovedeste ca tanarul este copilul lui biologic.

Un alt aspect este trauma tanarului, va sugerez, daca sotul are intr-adevar dubii si pentru a se linisti, sa se inteleaga cu mama baiatului sau sa faca cumva sa obtina fara sa stie tanarul, probe pt testul ADN si sa-l faca la un laborator privat, costa in jur de 600 Ron, asa va fi impacata toata lumea si nu bulversati tanarul (inca este adolescent la 20 de ani).
Ultima modificare: Duminică, 15 Martie 2015
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Daune morale KARINA73 KARINA73 Buna ziua, as dori sa stiu care este procedura si cam care ar fi sansele de castig in cazul deschiderii unui proces pentru daune morale, rezultate in urma ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii dupa divort Gabi_35 Gabi_35 Un barbat divortat la notar care plateste pensie alimentara pentru 2 copii (ambii nascuti in timpul casatoriei) poate initia actiunea de tagada paternitatii ... (vezi toată discuția)