avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Activitate Răzvan Balau

Activitate Răzvan Balau

buna ziua,
In 04.08.2020 am plecat de la domiciliul soțului mutandu-ma în orașul natal. Am inceput o relație extraconjugala in urma căruia s-au născut o minora in data de 28.08.2021 . Am intentat proces de divorț în februarie 2021 când am aflat de sarcina. Pârâtul nu s-a prezentat la nici o înfățișare. Procesul a fost lungit până acum. Am adăugat și acte de tăgadă a paternității pentru a putea trece minora pe numele tatălui biologic . Acum in 15.02.22 am fost chemați din nou pt a finaliza procesul de divorț și pentru a stabili test adn. Nelămurirea mea este :
1)pot înmâna doamnei judecător chitanțe aferente transportului și cazarii pentru deplasare la proces(resita-bucuresti) cu minora după mine ca să îmi fie returnați bani de către pârât?
2) tot atunci pot solicita ca el sa achite cheltuielile de judecată?
3) testul ADN cine îl va plăti? Pentru că nu se ajungea aici daca se prezenta omenește la proces sa divorțăm sau accepta divorț prin notar.
Mulțumesc frumos
Bună ziua, am divorțat de fosta soție acum 2 ani. Avem 2 fete de 9 respectiv 12 ani.. O luna stau la ea una la mine. Fata cea mare este terorizata de mama plus agresata fizic. Mereu merge înapoi la mama plângând în disperare. Ea a ales de la început să rămână la mine insa nu am vrut sa despart surorile. Cat sunt la ea au observat și profesorii ca nu se ocupa cu scoala ca sunt schimbate. Ce as putea face în acest caz? Am vreo sansa sa i le iau? Ea nici nu lucrează în România, locuiesc împreună cu bunica fetelor într-o garsoniera(4 suflete într-o camera) a bătrână nu are nici un venit stau doar din bani ce ii castiga fosta soție dincolo. Lucrând o luna și una acasă. Fata a mare ii traumatizata. Care este sansa sa le iau?