avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, am divorțat de fosta soție acum 2 ani. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, am divorțat de fosta soție acum 2 ani. Avem 2 fete ...

Bună ziua, am divorțat de fosta soție acum 2 ani. Avem 2 fete de 9 respectiv 12 ani.. O luna stau la ea una la mine. Fata cea mare este terorizata de mama plus agresata fizic. Mereu merge înapoi la mama plângând în disperare. Ea a ales de la început să rămână la mine insa nu am vrut sa despart surorile. Cat sunt la ea au observat și profesorii ca nu se ocupa cu scoala ca sunt schimbate. Ce as putea face în acest caz? Am vreo sansa sa i le iau? Ea nici nu lucrează în România, locuiesc împreună cu bunica fetelor într-o garsoniera(4 suflete într-o camera) a bătrână nu are nici un venit stau doar din bani ce ii castiga fosta soție dincolo. Lucrând o luna și una acasă. Fata a mare ii traumatizata. Care este sansa sa le iau?
Cel mai recent răspuns: Petre MATEI , Avocat 16:33, 28 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de parere ca in situatia descrisa de dumnevoastra se poate face o actiune pentru stabilirea domiciliului la parintele care isi poate indeplini mai bine sarcinile parentale. Este evident ca fetele dumnevoastra sufera si au nevoie de stabilitate emotionala si materiala. Sunt la varsta la care este foarte important si modelul matern. Va trebui sa convingenti instanta ca solutia cea mai buna pentru copii este ca dumnevoastra sa va asumati responsabilitatea ca parinte rezident. Nu trebuie sa priviti insa lucrurile din perspectiva "de a le lua". Aveti sanse pentru a demonstra instantei ca interesul superior al copilului este ca acesta sa fie intr-un mediu stabil in care parintele este mai preocupat de cresterea si educarea copilului. Pe langa probele administrate referitoare la conditiile de locuit si modul in care fiecare parinte se ocupa de copil este important si opinia copiilor. Ambele fete vor fi audiate de instanta. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si soacra irisg irisg Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - mama cu relatie noua cosmin_l cosmin_l Buna ziua, Am impreuna cu fosta mea sotie custodia comuna a fetei noastre. Domiciliul stabil al fetei este la mama acesteia. Fosta mea sotie are din luna ... (vezi toată discuția)
Am hotărâre definitivă dar nici în ziua de azi nu am reușit să-mi iau copilul. cum o pot pune în aplicare? Bombaful1978 Bombaful1978 Bună ziua am încercat de en ori să mă duc în Romania să-mi pot lua copilul dar văd că nici în ziua de azi nu am putut face nimic.Nu știu ce să mai ... (vezi toată discuția)