avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am hotărâre definitivă dar nici în ziua de azi nu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am hotărâre definitivă dar nici în ziua de azi nu am reușit să-mi iau copilul. Cum o pot pune în aplicare?

Bună ziua am încercat de en ori să mă duc în Romania să-mi pot lua copilul dar văd că nici în ziua de azi nu am putut face nimic.Nu știu ce să mai cred și unde să-mi zbat capul pt că eu am o hotărâre definitivă și irevocabilă și vreau să menționez că ultima tentativa am făcut-o pe data de 5 Martie 2018 prezentandu-ma la Secția de Poliție care era prezent in acea zi Domnul Polițist X care nu și-a făcut datoria de a mă însoți la domiciliul tatălui fete că să o pot lua cu mine.Ba mai mult mi-a zis că el nu se bagă și că dacă vreau să-mi iau copilul să fac o declarație care nu era conform legii.El face de fiecare data recursuri,dar pe mine nu mă interesează recursurile lui,ci faptul că eu trebuie să-mi iau copilul care este în custodia mea.Vad in acest moment că nu s-au luat măsuri așa cum se cuvine și eu nu vreau ca fata mea să stea acolo.Vreau că acest caz să fie pus în practică și să văd fapte reale așa cum a hotărât cei de la Tribunalul din București.Astept cu disperare un răspuns concret.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 00:51, 5 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu dati detalii despre ce horarari este vorba, dar spuneti de custodie. In cazul in care copilul ar trebui sa domicilieze la dv.si aveti hotarare definitiva in acest sens, apelati la un executor judecatoresc si puteti depune si plangere penala pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelați la avocat pentru a avea sprijin juridic.
Hotărârea se poate executa silit prin executor si nu prin poliție.
Vă mulțumesc pentru atenția acordată și pt răspuns D.na Avocat Elena da fata mi-a dat-o mie in custodie precizez că anul trecut am apelat la asistență socială psiholog și la un executor ducandune toți la casa tatălui fete unde sta,și spun că nu sa putut lua fata deoarece el sa opus în sensul rău atacanduma și ținea fetița strânsă încât eu nu puteam să o smulg din brațele lui.si arunci m-am gândit că dacă aș încerca să o trag de mânuță ar fi fost un șoc pt ea.si cam aici s-a încheiat tot.mentionez că noi toți când am ajuns la fața locuinței el ieșise din casa in stare de ebrietate.si au văzut și ei comportamentul tatălui cum reacționa în acel moment.
Domnul Claudiu am avut avocați și nu m-au rezolvat așa cum mă așteptam anul acesta am fost in Romania pe 5 Martie la sediul poliției să mă prezint așa cum m-i sa cerut.dar situația sa cam nasolit in sensul că domnul polițist mi-a zis să dau o declarație înscrisă sau verbală non conform legii și fără număr de înregistrare și eu nu am fost de acord cu așa ceva.deci țin să vă spun că ei dacă am câștigat procesul și am vb cu asistenta sociala psiholog și executor tot nu am putut să-mi iau copilul.deci ce sa mai zic și nu știu ce să mai cred.el face recursuri de fiecare data,dar pe mine mă interesează problema de a-mi lua copilul.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Apelați la avocat pentru a avea sprijin juridic.
Hotărârea se poate executa silit prin executor si nu prin poliție.

Atunci schimbați avocatul dacă ziceti ca ati avut si nu ati rezolvat nimic. Dacă aveți hotărâri definitive ai acesta nu a știut ce demersuri sa facă mai departe in apărarea intereselor Dvs, schimbați avocatul. Firesc era, dupa ce nu S a reusit punerea in executare a hotărârilor judecătorești sa facă plangere penală si totodata sa schimbe executorul.

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt nerespectarea incredintarii copilului(in custodia mea) Bombaful1978 Bombaful1978 as vrea sa fac o plangere penala in legatura cu inapoierea fetitei mele,dar nu stiu ce tip de model imi trebuie si cum sa-l fac.cineva ma poate ajuta?multumesc ... (vezi toată discuția)