Stimată mămică, după modul de abordare al problemelor cu minorii, la ora asta există un curent puternic care pune accent doar pe relaţia personală minor - părinte, celelalte aspecte ale responsabilităţilor părinteşti fiind practic ignorate - mă refer la atitudinea autorităţilor din domeniu.
Argumentaţia dvs. că tatăl nu plăteşte pensia alimentară este o problemă minoră, din moment ce copilul are relaţie personală cu tatăl său.
Deci: indiferent de influenţa tatălui, pe care dvs. o consideraţi vătămătoare pentru copil (există şi aici o doză de subiectivism) , programul de relaţii personale e sfânt!
Daca considerati ca binele copilului este pus in pericol de tata, nu va retine nimeni sa deschideti o actiune in instanta prin care sa cereti modificarea programului de vizita si sa depuneti toate probele din care sa reiasa clar de ce ar fi mai bine ca programul de vizita sa se desfasoare la domiciliul dumneavoastra.
Dreptul la Justiţie e garantat de Constituţie, puteţi cere în instanţă tot ce doriţi, dar vă garantez că în afară de stres, bani şi timp pierdut, prin instanţă nu veţi obţine nimic.
Dacă refuzaţi:
1.vine cu Poliţia să ia copilul, ceea ce e traumă pentru copil
2.cere executarea silită , vine cu executorul , cu Poliţia şi Protecţia copilului să ia copilul - altă traumă pentru copil + dvs. plătiţi şi executorul - peste 500 lei, poate fi şi 1000 lei sau mai mult
3.vă face plângere penală pentru nerespectarea condiţiilor de încredinţare a copilului şi puteţi ajunge la amendă penală sau condamnare
4.în urma executării silite, dacă tot refuzaţi, vă poate penaliza cu 100 - 1000 lei/pe zi întârziere timp de 3 luni, deci până la 90000 lei, care intră direct în buzunarul lui.