avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? Acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit

Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ani,iar motivul pentru care i.as refuza tatalui sa mai ia copilul este neplata pensiei alimentare si relele conditii pe care el le are la domiciliul său,copilul vine schimbat total dupa fiecare vizita,are o proasta influenta asupra lui.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Nu cred ca aveti custodie exclusiva ci exercitati in comun autoritatea parinteasca si domiciliul minorului este la dumneavoastra (custodia este pentru lucrusi si copilul este o fiinta cred).
Va poate veni cu executorul judecatoresc, se poate adresa serviciului autoritatii tutelare si va poate face plangere penala.
Adica ... e de preferat sa lasati copilul sa stie ca are tata.
Nu l-ati facut singura.
Nu transformati copilul intr-un matreial de santaj pentru neintelegerile dumneavoastra ca oamneni maturi.
ARE SUFLETUL PREA DELICAT ca sa merite sa fie supus la asemenea traume de doi parinti care se gandesc doar la ei.
Cred ca ati înteles gresit Dle. Kiritescu.Eu as face acest lucru ptr binele copilului nu pentru mine.Am mentionat faptul ca de fiecare data cand copilul merge la el vine schimbat atat comportamental cat si verbal.Tatal copilului traieste intr-un mediu ce nu ii face bine copilului,iar pe langa asta nu ii plateste nici pensia alimentara. Iar custodia am castigat-o eu in mod exclusiv si tatal are decat drept de vizită.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
CaradeanuMihaela, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ati înteles gresit Dle. Kiritescu.Eu as face acest lucru ptr binele copilului nu pentru mine.

Cred ca dumneavoastra intelegeti gresit, binele copilului este sa aiba doi parinti mereu nu doar cand aveti dumneavoastra chef.
Daca considerati ca binele copilului este pus in pericol de tata, nu va retine nimeni sa deschideti o actiune in instanta prin care sa cereti modificarea programului de vizita si sa depuneti toate probele din care sa reiasa clar de ce ar fi mai bine ca programul de vizita sa se desfasoare la domiciliul dumneavoastra.
Pentru pensia alimentara va puteti adresa executorului judecatoresc iar dupa 3 luni faceti plangere la politie pentru abandon familial.
Insa asa cum doriti sa procedati, sa nu mai lasati copilul sa isi vada tatal pe care il iubeste este pur si simplu ( scuzati-ma) abject. Conform legii, obligatia dumneavoastra este sa le incurajati relatia. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca incalcati o hotarare judecatoreasca si ca va veti vatama psihic iremediabil copilul.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată mămică, după modul de abordare al problemelor cu minorii, la ora asta există un curent puternic care pune accent doar pe relaţia personală minor - părinte, celelalte aspecte ale responsabilităţilor părinteşti fiind practic ignorate - mă refer la atitudinea autorităţilor din domeniu.
Argumentaţia dvs. că tatăl nu plăteşte pensia alimentară este o problemă minoră, din moment ce copilul are relaţie personală cu tatăl său.
Deci: indiferent de influenţa tatălui, pe care dvs. o consideraţi vătămătoare pentru copil (există şi aici o doză de subiectivism) , programul de relaţii personale e sfânt!
Daca considerati ca binele copilului este pus in pericol de tata, nu va retine nimeni sa deschideti o actiune in instanta prin care sa cereti modificarea programului de vizita si sa depuneti toate probele din care sa reiasa clar de ce ar fi mai bine ca programul de vizita sa se desfasoare la domiciliul dumneavoastra.

Dreptul la Justiţie e garantat de Constituţie, puteţi cere în instanţă tot ce doriţi, dar vă garantez că în afară de stres, bani şi timp pierdut, prin instanţă nu veţi obţine nimic.
Dacă refuzaţi:
1.vine cu Poliţia să ia copilul, ceea ce e traumă pentru copil
2.cere executarea silită , vine cu executorul , cu Poliţia şi Protecţia copilului să ia copilul - altă traumă pentru copil + dvs. plătiţi şi executorul - peste 500 lei, poate fi şi 1000 lei sau mai mult
3.vă face plângere penală pentru nerespectarea condiţiilor de încredinţare a copilului şi puteţi ajunge la amendă penală sau condamnare
4.în urma executării silite, dacă tot refuzaţi, vă poate penaliza cu 100 - 1000 lei/pe zi întârziere timp de 3 luni, deci până la 90000 lei, care intră direct în buzunarul lui.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
Martonze, utilizator
Da, refuzul dvs. nu numai ca nu va ajuta dar va duce si la o situatie de genul celei descrise mai sus.
Doar daca credeti ca nu ar proceda la executare silita sau tatal isi va schimba atitudinea fata de copil ar fi de ajutor un refuz provizoriu in scopul de a rezolva problemele dar cu finalitatea ca tatal sa isi poata exercita drepturile dupa perioada provizorie de refuz.
Un refuz definitiv nu va avea o finalitate fericita.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată Radu Anca Radu Anca Bună ziua. Am o fetiță de 1 an și jumătate cu un individ. Acesta nea părăsit când fetita avea doar 3 luni. În această perioadă el a cautat sa vadă ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)
Sechestrati in casa 48 de ore? ContSters129337 ContSters129337 Buna ziua. In urma divortului pronuntat in urma cu 1 an, mi-a fost incredintat spre crestere si educare, fiul meu minor, care are acum 4 ani si 8 luni, tatal ... (vezi toată discuția)