Salut,
Si eu sunt intro situatie aproximativ similara cu cei de la eos. Inca nu am ajuns la proces. Am o datorie la ei de 2.900 RON din care luna trecuta am platit 500 in urma notificarii care mi-a venit acasa(ca trebuie sa achit toata suma in decurs de 5 zile ). Am luat legaura cu cel care se ocupa de dosarul meu si i-am spus ca banii o sa ii dau dar, neavand inca venit (doar ce am terminat facultatea) am convenit sa platesc lunar diverse sume pana la lichidarea datoriei. In acest sens , la sfarsitul lunii trecute (iulie) am achitat suma de 500 RON. Chiar azi am vorbit la telefon cu cel care se ocupa de dosarul meu si i-am spus ca luna aceasta nu o sa mai pot sa achit inca 500 (maxim 300). Reactia lui a fost ca daca nu achit inca 500 de RON si luna aceasta (august) o sa ma pomenesc cu executorul judecatores la mine la usa. Este posibila asa ceva? Nu trebuie ca, mai intai, sa fie un proces civil intre mine si ei, prin care sa se dea o sentinta, si apoi daca nu respect hotararea judecatoreasca se poate trece la executare silita?
Mentionez ca am de gand sa le dau banii si i-am spus si d-lui care se ocupa de dosarul meu asta, dar prea ma preseaza.