avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces cu eos-ksi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces cu eos-ksi

Buna ,
Am avut un contract de internet si telefonie fixa cu Romtelecom , incepind cu vara anului 2006 . Acest contract a fost semnat pentru o perioada de 2 ani de zile . Am folosit acest serviciu ( internet si telefonie fixa ) timp de 6 luni . Nemaiavind bani sa platesc am fost la Romtelecom si am facut o cerere de reziliere . Cind am facut cererea de reziliere la Romtelecom nu am primit nici o hirtie in acest sens , ci pur si simplu cei de acolo au taiat contractul cu un pix . Am ramas cu o datorie de 600 RON . Prin firma eos-ksi am fost trimis in judecata , primul termen a fost acum in martie si urmatorul termen va fi in aprilie . Mentionez ca nu m-am prezentat la primul proces . Cu toate penalitatile suma a ajuns la 2 500 RON . Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla de acum incolo in cel mai grav caz ? Cum pot fi eu executat silit daca nu am nici un venit personal , nu am nici un bun personal ( locuiesc cu parintii mei ) , nu am nici un ban in nici o banca ?
Mentionez am suferit o operatie foarte complicata si momentan nu am cum sa lucrez .
Eu sunt constient ca am o datorie la Romtelecom de 600 RON , fiind factura neachitata . In nici intr-un caz nu am de unde sa platesc 2 500 RON .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: JCRamond , utilizator 19:04, 3 Septembrie 2010
Nu puteti fi executat in cazul acesta, fiind insolvabil, insa daca veti avea vreodata, veti putea fi executat.
intradevar nu puteti fi executat, iar daca de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti trece o perioada de trei ani, fara ca sa existe vreo incercare de executare din partea creditorului, debitul se prescrie
Dar... creditorii stiu sa prelungeasca acest termen de 3 ani... asa incat e posibil chiar sa va streseze 4-5 ani, dupa caz.
Mai mult, parintii dv. ar rezista telefoanelor, instantelor, notificarilor?
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs concret si edificator . Va sunt profund recunoscator pentru atentia acordata cazului meu .Va rog sa-mi spuneti in aprilie - urmatorul termen , cand probabil voi fi judecat in lipsa , daca e posibil sa fie data la urgenta o sentinta de executare silita , sau va mai urma alta actiune pentru sentinta finala in cauza . Ma intereseaza mai exact daca se poate termenul la care s-ar emite executarea silita de la declansarea procesului . Cam care ar fi perioada de finalizare a sentintei . Mai mult de o luna ?
Va multumesc anticipat . O zi cat mai placuta
Salut,
Si eu sunt intro situatie aproximativ similara cu cei de la eos. Inca nu am ajuns la proces. Am o datorie la ei de 2.900 RON din care luna trecuta am platit 500 in urma notificarii care mi-a venit acasa(ca trebuie sa achit toata suma in decurs de 5 zile ). Am luat legaura cu cel care se ocupa de dosarul meu si i-am spus ca banii o sa ii dau dar, neavand inca venit (doar ce am terminat facultatea) am convenit sa platesc lunar diverse sume pana la lichidarea datoriei. In acest sens , la sfarsitul lunii trecute (iulie) am achitat suma de 500 RON. Chiar azi am vorbit la telefon cu cel care se ocupa de dosarul meu si i-am spus ca luna aceasta nu o sa mai pot sa achit inca 500 (maxim 300). Reactia lui a fost ca daca nu achit inca 500 de RON si luna aceasta (august) o sa ma pomenesc cu executorul judecatores la mine la usa. Este posibila asa ceva? Nu trebuie ca, mai intai, sa fie un proces civil intre mine si ei, prin care sa se dea o sentinta, si apoi daca nu respect hotararea judecatoreasca se poate trece la executare silita?
Mentionez ca am de gand sa le dau banii si i-am spus si d-lui care se ocupa de dosarul meu asta, dar prea ma preseaza.

Alte discuții în legătură

Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Cum pot plati in rate un credit bogdan78 bogdan78 am avut un credit de nevoi personale la BRD, de un an nu am reusit sa mai platesc rata. Acum 2 luni am fost contactat de catre de cei de la EOS KSI si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)