avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces cu eos-ksi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces cu eos-ksi

Buna ,
Am avut un contract de internet si telefonie fixa cu Romtelecom , incepind cu vara anului 2006 . Acest contract a fost semnat pentru o perioada de 2 ani de zile . Am folosit acest serviciu ( internet si telefonie fixa ) timp de 6 luni . Nemaiavind bani sa platesc am fost la Romtelecom si am facut o cerere de reziliere . Cind am facut cererea de reziliere la Romtelecom nu am primit nici o hirtie in acest sens , ci pur si simplu cei de acolo au taiat contractul cu un pix . Am ramas cu o datorie de 600 RON . Prin firma eos-ksi am fost trimis in judecata , primul termen a fost acum in martie si urmatorul termen va fi in aprilie . Mentionez ca nu m-am prezentat la primul proces . Cu toate penalitatile suma a ajuns la 2 500 RON . Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla de acum incolo in cel mai grav caz ? Cum pot fi eu executat silit daca nu am nici un venit personal , nu am nici un bun personal ( locuiesc cu parintii mei ) , nu am nici un ban in nici o banca ?
Mentionez am suferit o operatie foarte complicata si momentan nu am cum sa lucrez .
Eu sunt constient ca am o datorie la Romtelecom de 600 RON , fiind factura neachitata . In nici intr-un caz nu am de unde sa platesc 2 500 RON .
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: JCRamond , utilizator 19:04, 3 Septembrie 2010
Pentru ionmarin:
Probabil că, la al doilea termen de judecată la care procedura de citare este îndeplinită, instanţa va rămâne în pronunţare. După aceasta, durează cam o lună de zile până se redcatează hotărârea iar apoi se comunică părţilor în vederea opţiunii exercitării căii de atac, recursul ce curge de la comunicare şi expiră la 15 zile de la această dată. Dacă nici una din părţi nu exercită calea de atac, hotărârea rămâne definitivă şi irevocabilă, moment în care creditorul o poate investi cu titlu executoriu (maxim o săptămână), după care se va duce la un executor judecătoresc pentru demararea procedurii executării silite, caz în care, la cheltuielile pe care le aveţi până acum de 2.500 lei + cheltuielile de judecată se vor adăuga cheltuielile de excutare (onorariu executor, taxe timbru, onorariu avocat etc.), situaţie în care este foarte probabil ca suma de plată în final să ajungă chiar dublă.
Nu este adevărat că, dacă nu aveţki venituri şi afirmaţi că nu aveţi bunuri personale, nu vă poate executa silit creditorul, deoarece locuind cu părinţii, în acea casă sunt bunuri mobile, asupra cărora există prezumţia de proprietate a celui care le posedă. Atâta timp cât le folosiţi în comun, executorul poate veni la dv. acasă, şi să ia din casă ceea ce consideră mai valoros pentru a putea fi valorificat ulterior: maşină spălat, aragaz, TV, DVD, laptop-uri, calculatoare, imprimante etc., şi numai dacă aveţi pregătite acte (factur, chitanţe) cu privire la proprietarul acestora care să nu fiţi dv., la data când vine executorul, doar atunci le vă lăsa pe locul lor. În cazul în care nu aveţi acte privind titularul dreptului de proprietate, acestea vor fi luate, iar proprietarul, altul de cât debitorul va fi îndreptăţit a introduce o contestaţie la executare şi să facă dovada că aceste bunuri nu pot fi executate, deoarece nu vă aparţin dv. ci acestui proprietar. ;)
o problema mica cu EOS KSI
Socrul meu a facut un abonament la o retea de telefonie mobila in 2006 cuiva pe care eu nu-l cunosc,
acum am fost citat sa platesc suma + restante
, dar problema este ca socrul meu a decedat in iulie 2006 si ei vor sa platesc eu dar nu am de gand asa ceva pentru ca nu l-a facut pentru mine. Ce ma sfatuiti sa fac
Atâta timp cât titularul contractului de telefonie mobilă era tatăl dv., în prezent decedat, numai după ce se va dezbate succesiunea lăsată de acesta, moştenitorii săi vor putea fi obligaţi la plata datoriilor lăsate de defunct, cu excepţia cazului în care defunctul nu a lăsat nici un bun, respectiv averea sa succesorală este zero.
Dacă nu se dezbate succesiunea, creditorii pot solicita ei înşişi printr-o acţiune în instanţă partajul succesoral, urmând ca în urma soluţionării acţiunii, să se stabilească cine este moştenitorul defunctului pentru ca creditorul să se îndrepte împotriva acestuia.
Ce vă sfătuiesc să faceţi? Să nu dezbateţi succesiunea după tată, dar să acceptaţi tacit bunurile lăsate de acesta: să locuiţi în casa tatălui, sau să folosiţi maşina acestuia, să plătiţi impozitele şi taxele aferente bunurilor acestuia, respectiv să faceţi orice act de administrare sau conservare a bunurilor lăsate de defunct. Astfel, nu veţi pierde calitatea de moştenitor al tatălui, iar creditorii trebuie să vă aştepte la colţ...;)
Asa sa faceti.;)
Cora 2006 a dat un sfat bun.Daca nu faceti asa aveti toate sansele sa platiti datoria tatalui impreuna cu ceilalti mostenitori.
Va trebui sa deschida proces si lucrurile vor fi dificile.Vor avea de urmat o procedura care va dura timp.
Daca aveti noroc puteti scapa de datoria tatalui fara sa renuntati la mostenire.:)

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Vineri, 15 August 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
cora2006 a scris:

Nu este adevărat că, dacă nu aveţki venituri şi afirmaţi că nu aveţi bunuri personale, nu vă poate executa silit creditorul, deoarece locuind cu părinţii, în acea casă sunt bunuri mobile, asupra cărora există prezumţia de proprietate a celui care le posedă. Atâta timp cât le folosiţi în comun, executorul poate veni la dv. acasă, şi să ia din casă ceea ce consideră mai valoros pentru a putea fi valorificat ulterior: maşină spălat, aragaz, TV, DVD, laptop-uri, calculatoare, imprimante etc., şi numai dacă aveţi pregătite acte (factur, chitanţe) cu privire la proprietarul acestora care să nu fiţi dv., la data când vine executorul, doar atunci le vă lăsa pe locul lor. În cazul în care nu aveţi acte privind titularul dreptului de proprietate, acestea vor fi luate, iar proprietarul, altul de cât debitorul va fi îndreptăţit a introduce o contestaţie la executare şi să facă dovada că aceste bunuri nu pot fi executate, deoarece nu vă aparţin dv. ci acestui proprietar. ;)

:))))))))) hai ca asta e tare de tot. O fi vechi postul asta dar mi se pare super super comic. Deci numai un prost poate fi executat in asemena hal. Daca se ajunge la asa ceva...iti muti bunurile la vecinul de deasupra cand vine executorul...ce o fi asa greu? Lasi casa pustie si ii spui ca tu traiesti precum cei din neolitic.
Exclus ca asa ceva sa poata fi pus in practica vreodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante raduilea raduilea Buna, doresc a va adresa o problema. Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de ... (vezi toată discuția)
Cum pot plati in rate un credit bogdan78 bogdan78 am avut un credit de nevoi personale la BRD, de un an nu am reusit sa mai platesc rata. Acum 2 luni am fost contactat de catre de cei de la EOS KSI si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)