avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Insistente de plata din partea unei firme de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Insistente de plata din partea unei firme de recuperari creante

Buna,
doresc a va adresa o problema.
Tatal meu a luat in anul 2004 un credit de la BCR ptr achizitia de electrocasnice, el fiind pensionar. La cateva luni de la luarea creditului a decedat. Firma de asigurari BCR a rambusat valoarea creditului mai putin suma de 203 ron care nu era acoperita. Am primit o somatie de la banca ptr plata celor 203 ron. Iar de un timp sunt contactat de firma mai sus mentionata ca tatal meu figureaza la ei cu un debit de 4400 ron. Eu am acasa contractul incheiat intre tatal meu si BCR in care este mentionat ca este achitat de catre BCR asigurari si am anexata si ordinul de plata. In fapt eu consider ca creditul este stins. Creduitul fiind reasigurat fiind pensionar.
in cazul asta imi pot cere mie executarea silita a debitului.
Banuiesc ca nu se pot judeca cu un mort.
Astept lamuriri in acest caz.
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 19:52, 28 Aprilie 2009
Daca au trecut 3 ani de la somatia bancii si nu s-a inceput nicio executare silita, sau daca acea executare a incetat/s-a permita de mai mult de 3 ani, aceasta creanta este prescrisa. Trimiteti-i la plimbare. Creditorii ii pot executa pe mostenitorii defunctului, daca acesta a lasat mostenire si daca mostenirea acopera creanta. Dar acum nu este cazul, creanta este prescrisa.
si pe mine m-au sunat cei de la EOS KSI pt restanta ratelor.
as vrea sa stiu ei sunt cei care te executa silit sau sunt doar firma de recuperare?
EOS KSI ROMANIA este doar o firma de recuperare. Executarea silita nu o pate face decat executorul judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu societate de recuperari creante mariusmocan mariusmocan Buna ziua, in anul 2004 am facut un cred la o banca in vederea achizitionarii unui calculator. Am platit cu mici intarzieri (in functie de salariu ) de cate 3 ... (vezi toată discuția)
Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "a prescrie o datorie"? d5b d5b Buna,numele meu este Dan ,am un credit la BCR de vreo 2 ani si jumatate,am platit la timp vreo 9 luni dupa care nu am mai reusit sa le platesc rata lunara.Ieri ... (vezi toată discuția)