avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate CarmenTrifan18

Activitate CarmenTrifan18

Presedintele este reprezentantul legal al asociatiei. Daca acum 5 ani de cand m-am mutat, asociatia avea datorii de 5,8 miliarde si presedintele nu a facut nimic in acest sens...nu va face nici de acum in colo. Singura solutie este sa platim datoria dar problema cea mai mare este ca penalitatile vor continua sa se adune si de datorie nu vom scapa niciodata. Asociatia este oricum impartita in 2: blocurile A in care stau oamenii mai instariti si blocurile B in care stau persoane de pe la fundatii si casele de copii. Deci mare parte din suma va fi data de cei instariti. Eu nu am zis ca nu vreau sa-mi mai platesc intretinerea...normal ca voi continua sa platesc, dar pe langa intretinere trebuie sa mai platim in plus cate 100 de lei pe luna pe o perioada...nedeterminata probabil. Cel mai mult sper sa ne intelegem noi chiriasii pentru ca nu suntem uniti si nu stim cum vom rezolva problema. Noi am platit pana acum degeaba cenzorul, alt administrator (dupa ce a plecat dna administrator hoata) pentru ca ne incasa presedintele si eu una m-am saturat sa dau bani degeaba unor persoane care nu fac nimic. Pana si cei de la primarie sunt mana in mana cu presedintele pentru ca am facut in trecut si o sesizare acolo si nu s-a rezolvat nimic.
Buna ziua! Noua conducere nu a facut nimic nici pentru recuperarea datoriei nici pentru a trage la raspundere pe cineva. La un moment dat l-am intrebat pe presedintele asociatiei cum de s-a ajuns in situatia asta si daca a controlat-o pe dna. administrator daca platea apa sau nu. La care el mi-a zis ca dna. administrator ii aducea chitante cum ca a platit apa. Dar eu stau si ma gandesc...de unde ii aducea ea chitante ca a platit apa cand ea de fapt nu a platit-o atatia ani? Nu cumva si dna. administrator si presedintele au fost mana in mana si au facut jumi-juma pe toti banii furati de nu a tras pe nimeni la raspundere? Presedintele nu a fost la apa sa verifice daca datoriile se plateau, iar noi cand il intrebam ceva il lua pe ,,nu stiu" in brate. Acum lui ii convine ca a ramas cu atatia bani in buzunar iar cartierul sa plateasca pentru furturile lor...
Buna seara! Am o problema foarte mare. Asociatia noastra de chiriasi (locuiesc la ANL-uri) are datorii la apa de peste 7 miliarde de lei (vechi). Mai precis, (cred ca) din anul 2004-2005 de cand s-a infiintat asociatia, nu s-a platit apa, iar de-a lungul timpului, s-au furat si incasarile, acumulandu-se asemenea datorii. Acum, cei de la apa, vor sa le fie platita datoria sau altfel o sa ne opreasca apa. Tin sa precizez ca eu sunt mutata din decembrie 2016 si sunt cu toate datoriile la zi. La sedinta de astazi pe care am avut-o, noi chiriasii, atat cu presedintele asociatiei cat si cu un reprezentant al ANL-urilor s-a convenit (verbal) sa platim cate 100 de lei pe luna de apartament pentru a putea achita datoria la apa. Avand in vedere ca penalitatile la apa vor continua sa ni se adauge in facturile viitoare, nu cred ca vom achita niciodata suma respectiva, ceea ce eu cred ca tot un furt se numeste si acest lucru. Si acum va intreb: in baza carei legi sunt obligata sa platesc dupa cineva care a furat si ne-a lasat cu datorii? (Raspunsul dlui. presedinte : in baza legii 196/2018). Ce mi se poate intampla daca nu sunt de acord sa platesc? Cum pot sa fac sa nu platesc si sa nu mi se opreasca apa? La cine trebuie sa mergem sa ni se faca dreptate? Va multumesc si o seara frumoasa!
Va multumesc foarte mult tuturor pentru raspunsurile date.
Va multumesc pentru raspunsuri ! Referitor la presedintele scarii nici nu stiu cine este. Cand m-am mutat acum 5 ani in acest bloc, presedinte era administratorul de acum. La intretinere scrie ca avem si presedinte si administrator dar daca am avea si presedinte ar trebui sa-l vedem pe acolo ceea ce nu se intampla acest lucru. Poate fi un om si presedinte si administrator in acelasi timp? Este legal? Intreb pentru ca, daca tot el este presedinte, este posibil sa nu-mi fie aprobata cererea de scoatere a sotului meu de la intretinere. Va multumesc inca o data!
Buna ziua! As dori sa-l scot de la intretinere pe sotul meu deoarece acesta este plecat din februarie pana in noiembrie. Am discutat cu administratorul si mi-a zis ca pentru aceasta imi trebuie semnaturile tuturor chiriasilor din blocul meu ceea ce pana acum nu mi-a cerut acest lucru. S-a dat vreo lege legat de acest aspect? Pana acum ori de cate ori sotul meu pleca si venea acasa il treceam/scoteam de la intretinere doar vorbind cu administratorul. Tin sa precizez ca in ultimul timp m-am certat cu administratorul din cauza unor abuzuri pe care acesta le face. Va multumesc!