Buna ziua! As dori sa-l scot de la intretinere pe sotul meu deoarece acesta este plecat din februarie pana in noiembrie. Am discutat cu administratorul si mi-a zis ca pentru aceasta imi trebuie semnaturile tuturor chiriasilor din blocul meu ceea ce pana acum nu mi-a cerut acest lucru. S-a dat vreo lege legat de acest aspect? Pana acum ori de cate ori sotul meu pleca si venea acasa il treceam/scoteam de la intretinere doar vorbind cu administratorul. Tin sa precizez ca in ultimul timp m-am certat cu administratorul din cauza unor abuzuri pe care acesta le face. Va multumesc!
latka
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu s-a dat nici o lege. E suficienta declaratia dvs., pe propria raspundere. Si nu administratorul hotaraste, pentru ca el este doar un simplu angajat al asociatiei. Reprezentantul legal este presedintele de asociatie.
Va multumesc pentru raspunsuri ! Referitor la presedintele scarii nici nu stiu cine este. Cand m-am mutat acum 5 ani in acest bloc, presedinte era administratorul de acum. La intretinere scrie ca avem si presedinte si administrator dar daca am avea si presedinte ar trebui sa-l vedem pe acolo ceea ce nu se intampla acest lucru. Poate fi un om si presedinte si administrator in acelasi timp? Este legal? Intreb pentru ca, daca tot el este presedinte, este posibil sa nu-mi fie aprobata cererea de scoatere a sotului meu de la intretinere. Va multumesc inca o data!
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu cred ca poate fi si presedinte (nu de scara, ci de asociatie) si administrator in acelasi timp, e un caz rar (art. 46) : www.avocatnet.ro/articol_498... [ link extern ]
Aveti vecini, puteti intreba.
vali m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti nevoie de semnaturile vecinilor! Administratorul / presedintele sa citeasca legea. Puteti sa ii dati o cerere de scoatere de la intretinere, scrieti conform legii 196/2018 si sa cereti nr de inregistrare.
Plata intretinerii
Marian.b13
Prietena mea locuieste la mine dar plateste intretinerea la parintii ei, acolo unde figureaza la intretinere. Administratorul blocului unde locuiesc eu vrea sa ... (vezi toată discuția)