avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii

Prietena mea locuieste la mine dar plateste intretinerea la parintii ei, acolo unde figureaza la intretinere. Administratorul blocului unde locuiesc eu vrea sa o bage la intretinere. Legal, daca ea nu se scoate de la intretinerea parintilor, ea poate sa plateasca in 2 locuri intretinerea? Legal, administratorul are dreptul sa o bage la intretinere? Pot sa aduc adeverinta ca plateste intretinerea in alta parte?
Ultima modificare: Marți, 1 August 2017
Marian.b13, utilizator
da, intretinerea poate sa fie platita, legal, simultan in doua locuri.

PS: am avut placuta surpriza sa fiu apelat telefonic. Am purtat o discutie. I-am recomandat sa astepte si alte opinii si, nai ales dna Elga. In mod normal intretinerea se plateste pe baza de declaratie pe propria raspundere. Faptul ca la adresa lui se vaneaza cu camere video, e o alta problema.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2017
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Va mulțumesc domnule Amza. Astept si alte opinii.
Dv ati afirmat
Prietena mea locuieste la mine
,ceea ce atrage,conform dispozitii in vigoare inregistrarea in cartea de imobil si luarea in evidenta pentru calcularea cotelor lunare de intretinere
Dispozitia in vigoare prevede
HG nr 1588/2007 Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Nu administratorul de imobil decide luarea in evidenta locatari din condominiu,ci conform text citat este atributul comitetului executiv
ynocentta a scris:

...
Nu administratorul de imobil decide luarea in evidenta locatari din condominiu,ci conform text citat este atributul comitetului executiv


Textul de lege nu prevede asa ceva ...
Cunosc situația in care trebuie sa fac cerere pt a inscrie un nou membru la asociatie dupa 15 zile. Acea lege nu specifica daca sunt obligat sa scot o persoana de la vechea asociație si sa o introduc in noua asociație. Problema o pun in felul următor : poate o persoana sa fie introdusa ca locatar la 2 asociatii?

Alte discuții în legătură

Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca intretinerea in doua locuri? AndreeaFr AndreeaFr buna ziua,de curand m-am casatorit si eu cu sotul meu nu am stabilit unde o sa stam,eu locuind cu bunica pe timp de iarna ,iar el cu parintii.Din luna martie ... (vezi toată discuția)
2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Sunt trecuta la plata intretinerii desi nu stau acolo 15 zile ukutza ukutza buna ziua, Administratorul blocului in care locuiestie prietenul meu ma trecut la intretinere pentru simplu fapt ca vin in vizita la el zilnic vreo 2 ... (vezi toată discuția)