avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... 2 plati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

2 plati la intretinere

Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din blocul in care sta prietenul meu mi-a cerut sa-i aduc o adeverinta semnata si stampilata de la asociatia de care tine gasoniera unde stau in mod legal(sunt bagata in cartea de imobil a blocului cu toate datele personale,chiar daca stau cu chirie) pentru a nu fi nevoita sa ma treaca la intretinere si la apartamentul prietenului meu. Seful de scara si secretara de la administratia blocului in care locuiesc au semnat, dar seful de asociatie refuza sa-mi puna stampila pe motiv ca nu intra in atributiile lui si pt ca nu stie c o sa fac eu cu acea adeverinta, kiar daca eu i-am explicat cat se poate de frumos motivul... Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:08, 31 August 2008
Pentru a-l linisti pe respectivul, completeaza adresa respectiva cu o fraza gen : ,,se elibereaza prezenta spre a-i servi exclusiv la ....".
Solcita adeverinta printr-o cerere scrisa (nu pe vorbe) in care arati ca un eventual refuz il astepti in scris si motivat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2008
romascanu, moderator
Pai tocmai ma gandeam sa vorbesc cu doamna de la adminstratia blocului prietenului meu sa imi dea o cerere pe care sa i-o prezint sefului de administratie de la mine de la bloc si sa motiveze el direct refuzul. Cererea deja am facut-o, e precizat in ea motivul pentru care imi trebuie, este si semnata de seful de scara si de secretara de la administratie blocului meu dar el tot a refuzat sa puna stampila
Cu tot respectul pentru persoana care cere ajutorul privind plata intretinerii in doua locatii.
Din punctul meu de vedere ca si administrator, nu asi elibera adeverinta in acest sens, deoarece se poate rezolva aceasta problema foarte usor, si anume:
1. -face cerere de scoatere de la intretinere acolo unde locuieste cu chirie sau prietenul d-soarei face acest lucru la d-lui la bloc, sau
2.- face o intelegere scrisa cu ambele asociatii in care se stipuleaza ca o luna trece o persoana la intretinere si una nu.
Trebuie tinut cont de un singur lucru ca asociatia de proprietari desi este persoana juritica nu este o institutie care sa aiba si alte venituri din care sa-si poata acoperii cheltuielile, deci pentru a elibera adeverinta ceruta de d-voastra comitetul executiv trebuie sa aiba acordul membrilor asotiatiei din care sa rezulte ca sunt dispusi sa plateasca eventualele cheltuieli facute de d-voastra pe perioada cat locuiti in acel bloc (ocazional).
O simpla intrebere (fara suparare): D-voastra ati fi dispusa sa platiti consumul altor persoane in situatia d-voastra?
Pai de ce sa fie simplu cand putem sa ne scarpinam de-aiurea.
Vorbea cineva de scoatere? Ori nu mai stiu eu sa citesc?

Fata cere o adeverinta de la asociatia blocului unde locuieste si plateste intretinere din care sa rezulte ca ea locuieste acolo la ap. nr... ca este inscrisa in cartea de imobil si ca plateste acolo intretinerea integral.
Daca eu vreau sa pun in rama o astfel de deverinta, are vreun motiv conducerea asociatiei sa nu mi-o dea? Ca nu le-am cerut sa-mi scrie nimic din ceea ce nu e conform cu adevarul?

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii Marian.b13 Marian.b13 Prietena mea locuieste la mine dar plateste intretinerea la parintii ei, acolo unde figureaza la intretinere. Administratorul blocului unde locuiesc eu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
Legea privind..... lilianaG lilianaG va rog, daca poate cineva sa-mi spuna unde pot gasi legislatia..... vreau sa stiu modul in care se scoate o pers de la cheltuielile comune in cazul in care ... (vezi toată discuția)