avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii

Prietena mea locuieste la mine dar plateste intretinerea la parintii ei, acolo unde figureaza la intretinere. Administratorul blocului unde locuiesc eu vrea sa o bage la intretinere. Legal, daca ea nu se scoate de la intretinerea parintilor, ea poate sa plateasca in 2 locuri intretinerea? Legal, administratorul are dreptul sa o bage la intretinere? Pot sa aduc adeverinta ca plateste intretinerea in alta parte?
Ultima modificare: Marți, 1 August 2017
Marian.b13, utilizator
@Marian.b13

Complicati lucrurile inutil.
Normal si legal este ca prietena sa fie scoasa de la intretinere de la asociatia parintilor ei, deoarece nu mai locuieste acolo, si sa fie introdusa la blocul dv. unde ziceti ca locuieste.

@elga50 pai si daca nu vreau sa o scot de la asociația parintilor (din ambitie) cine sau ce ma poate obliga sa platesc pt ea la asociația mea, exceptând legea cu 15 zile... mentionez ca sunt in certuri cu asociația mea pt ca domnul din comitetul executiv mi a afirmat ca a monitorizat prin camerele video instalate pe bloc, in scara si chiar in lift, de cate ori a urcat a mea prietena cu liftul si cate ore a ramas in apartament. Am vorbit cu președintele asociației si mi a comunicat ca el o va trece la intretinere fara acordul meu si ca daca il dau in judecata voi pierde garantat
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
Marian.b13, utilizator
Daca va faceti ambitia, atunci sunteti liber sa platiti in doua locuri.
Cel mai normal loc ar fi la blocul dv. pentru ca aici locuieste prietena, asa cum singur ati afirmat.
Daca nu vreti s-o scoateti de la blocul parintilor ei, unde nu mai locuieste, atunci acestia vor plati si pentru ea acolo.

Legea va spune cand trebuie trecuta o persoana la intretinere.

Daca o persoana se perinda prin 10 resedinte din care uita sa se scoata de la intretinere, va plati in 10 locuri.
Pe mine, ca administrator ma intereseaza la cate persoane trebuie sa impart valoarea unei facturi de la blocul meu si nu ma intereseaza adeverinta adusa din alta parte pentru ca nu impart cheltuielile cu cealalta asociatie.
Marian, asa cum am spus si pe forum, si in discutia privata, raspunsul e cel dat de Elga. Am intuit ca va da acelasi raspuns ca mine: doar amandoi aveam o practica indelungata. Eu fac asta de 33 de ani.

In rest, succes in instanta.
Fireste ca pierde presedintele pentru ca legea spune ca numarul de persoane se face prin declarare pe propria raspundere. Iar dumneavostra, om integru, veti declara doua persoane!
Va mulțumesc pentru răspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca intretinerea in doua locuri? AndreeaFr AndreeaFr buna ziua,de curand m-am casatorit si eu cu sotul meu nu am stabilit unde o sa stam,eu locuind cu bunica pe timp de iarna ,iar el cu parintii.Din luna martie ... (vezi toată discuția)
2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Sunt trecuta la plata intretinerii desi nu stau acolo 15 zile ukutza ukutza buna ziua, Administratorul blocului in care locuiestie prietenul meu ma trecut la intretinere pentru simplu fapt ca vin in vizita la el zilnic vreo 2 ... (vezi toată discuția)