avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sunt trecuta la plata intretinerii desi nu stau acolo ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sunt trecuta la plata intretinerii desi nu stau acolo 15 zile

buna ziua,
Administratorul blocului in care locuiestie prietenul meu ma trecut la intretinere pentru simplu fapt ca vin in vizita la el zilnic vreo 2 ore/zi. , Mai dorm la el cateodata data dar vreo 4 ,5 zile pe luna .
I-am specificat k doar daca depasesc cele 15 zile pe luna atunci ma poate trece la intretinere.
va rog frumos sa ma ajutati sa ma sfatuiti sa ii pot da peste nas acestui om care numai stie de unde sa scoata bani!
Eu locuiesc cu parinti mei si sunt trecuta si akolo la intretinere.
plangere penala pt abuz in serviciu si sesizarea primariei din localitate.
este adevarat ca daca depasesti 15 zile atunci te poate trece la intretinere?
Ukutza
este adevarat ca daca depasesti 15 zile atunci te poate trece la intretinere?

Da. Asociatia poate face acest lucru chiar fara sa te intrebe. Unii sunt in stare sa-ti numere vizitele lunare si daca ajung la 15 vizite intr-o luna te pot incadra la cheltuieli.
Norme la Legea 230/2007
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

:surrender:
L.C.
Cheltuielile care se impart pe numar de persoane sunt: gaze, electricitate (inclusiv pentru utilizarea liftului), salubrizarea, adica in jur de 12-15 lei/lunar
Administratorul va poate trece la intretinere pentru ca veniti zilnic la prietenul Dv.
Consumurile la care sunteti pusa sa platiti se fac ziua, nu noaptea cand dormiti - se presupune.

Faptul ca sunteti inregistrata la locuinta parintilor nu este relevant asupra consumurilor Dv. O adeverinta de la blocul parintilor nu rezolva consumurile Dv. la blocul prietenului. Ideea cu adeverinta este o prostioara comunista.
Fiecare bloc are propriile consumuri, primeste facturi separate, iar locatarii platesc fiecare pentru blocul in care locuiesc, nu este o devalmasie vesela si totala in toata localitatea, adica nu se plateste la comun in tot orasul. Dv consumati la prietenul Dv., nu la parinti.....sau si colo si colo.
Daca nu va convine sa va scoateti de la parinti, atunci suportati aceasta problema.

O plangere penala e inutila, administratorul nu incalca codul penal......
Ce vreau sa spun este ca o asociatie isi poate gospodari impartirea cheltuielilor, iar prezenta Dv. la locuinta prietenului poate fi dovedita cu multa usurinta, inclusiv de la consumul de apa (in cazul in care apartamentul are apometru).



Ideea cu adeverinta este o prostioara comunista.

:oops: la mine a functionat si nu eram in perioada comunista...inseamna ca n-am iesit inca din ea B-)
:bow:
L.C.

Alte discuții în legătură

Persoana trecuta in plus la intretinere annemaria annemaria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine sa clarific o problema pe care o am cu asociatia de proprietari de la blocul unde locuiesc. Am avut supriza ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unei persoane in vizita la intretinere geobat68 geobat68 Eu locuiesc impreuna cu mama intr-un apartament din bucuresti unde platesc intretzinerea integral.Prietena mea locuieste in alt apartament din alt bloc iar eu ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi adaugata o persoana la plata intretinerii flori_d flori_d Am si eu o nelamurire. Parintii mei vin zilnic si stau cam 10 ore. Presedintele vrea sa-i puna la intretinere desi i-am explicat ca ei locuiesc in alta parte ... (vezi toată discuția)