avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cand poate fi adaugata o persoana la plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cand poate fi adaugata o persoana la plata intretinerii

Am si eu o nelamurire. Parintii mei vin zilnic si stau cam 10 ore. Presedintele vrea sa-i puna la intretinere desi i-am explicat ca ei locuiesc in alta parte si acolo isi platesc la zi cotele la intretinere.

Este drept ce vrea presedintele sau eu am dreptate cand ii spun ca ceea ce face constituie un abuz.

Ce trebuie facut pentru rezolvarea acestei probleme? In acest caz se gasesc toate bonele care sunt angajate sa vada de copii minori. Ar trebui sa fie puse toate bonele la intretinere?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
flori_d, utilizator
Legea este foarte clara, se trec la intretinere persoanele care locuiesc si nu cele care sunt in vizita.
Informati-l pe presedintele cu privire la prevederile legale si ca veti actiona pe toate caile legale sa raspunda pentru abuzul pe care intentioneaza sa il faca. Adica, incepand cu sesizarea compartimentului specializat de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei si termanand cu instanta de judecata.

art. 17 - HG1588/2007 norme aplic. L230/2007
(1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu
domiciliul în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna;
stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea
de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna,
conform hotarârii adunarii generale;

ART. 32 -legea 230/2007
(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv
presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod
deliberat.


Prin neindeplinirea atributiilor se intelege evident si incalcarea prevederilor legale.
Intrebati-l pe presedinte daca s-a consultatul cu cenzorul in privinta legalitatii intentiei de a introduce la plata o persoana care nu locuieste in imobil.
Nici bonele, nici bunicii care vin in timpul zilei sa stea cu copilul in locul parintilor care merg la serviciu nu se trec la intretinere.
Daca parintii n-ar merge la serviciu si ar sta toata ziua acasa cu copilul lor i-ar pune de doua ori la intretinere?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
elga50, moderator
precizare suplimentara: a locui inseamna sa dormi acolo.
Parintii care vin in vizita nu dorm acolo, deci nu locuiesc.
In plus, se considera ca parintii veniti in vizita fac exact aceleasi consumuri ca si proprietarii de drept daca ar avea ei grija de copii.

Trebuie sa-l lamuriti pe presedinte cu argumente logice: daca locatarii stateau acasa ca sa ingrijeasca copiii consumau si ei apa, gaze, lumina, gunoi.

Acestia au ales sa mearga la job: in locul lor vin, pentru cateva ore, alte persoane.
Consumurile sunt aceleasi.

Deci parintii veniti in vizita cateva ore nu platesc nimic: ei platesc intretinerea la locuinta aflata in alt imobil.

Atat de simpu !
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Precizare suplimentara suplimentara: a locui inseamna sa dormi acolo "peste noapte" timp de cel putin 15 nopti! :)

Sa nu inteleaga presedintele ca daca ii vine omului soacra pe cap in vizita si doarme 10 nopti intr-o luna are dreptul sa ii puna soacra la intretinere in luna respectiva.

Daca unei familii ii vine copilul cu sotul/sotia si cei 5 copii in concediu si stau 10 zile asta nu inseamna ca trebuie sa ii bage la intretinere inca 7 persoane.
Pentru simplul motiv ca persoanele respective sunt in vizita chiar daca stau peste noapte.
Domnule,ca sa nu mai se iste discutii inutile deoarece sunt convinsa ca daca va comunicat presedintele asociatiei pe la dansul au trecut nenumarati proprietari care v-au parat sau au facut scandal in ceea ce va priveste si durata mare de 10 ore lasa de gandit pentru coproprietarii imobilului deoarece ii vede intrand si seara nu ii vede iesind si pe ambi parinti eu nu va spun ca sa va supar va spun din propria experienta de administrator de bloc cel mai bine rugatii pe parinti sa solicite o adeverinta de la proprietatea unde locuiesc si sa dovedeasca ca achita acolo unde locuiesc cote de intretinere si daca locuiesc la curte puteti aduce facturi apa si gaze stiu ca vi se pare ilogic dar traiti intr-o comunitate si orice situatie trebuie lamurita.

Alte discuții în legătură

Renovare apartament, crestere cheltuieli de intretinere ContSters400341 ContSters400341 Buna Ziua, Am cumparat un apartament si am purces la renovarea lui, caci era intr-o stare deplorabila. Am instiintat toti vecini, si seful de scara, cu toti ... (vezi toată discuția)
Persoana trecuta in plus la intretinere annemaria annemaria Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine sa clarific o problema pe care o am cu asociatia de proprietari de la blocul unde locuiesc. Am avut supriza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o nelamurire.locuiesc la bloc si am o vecina care ... matiuta matiuta Buna ziua Am o nelamurire.Locuiesc la bloc si am o vecina care spune ca locuieste singura,deci este trecuta o singura persoana la intretinere,dar are un baiat ... (vezi toată discuția)