Daca e asa, atunci puneti supraveghere video, sa inregistreze toti vizitatorii, la toate apartamentele. Cum vine unul in vizita, pac, il treceti ca persoana in plus la intretinere. :)
Nu e normal sa treceti, de la sine, persoane in plus, doar pe principiul ca vin in vizita. Legea spune cu totul altceva, e vorba de persoane care locuiesc efectiv, cel putin 15 zile din acea luna. Si asta se decide in AG, nu de capul unuia sau altuia din conducerea asociatiei.
Art. 82
(4) Comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire.
(5) Dacă adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște în acest sens, comitetul executiv stabilește cotele de participare pe persoană la cheltuielile
aferente persoanelor care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună, și stabilește perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriașii, au dreptul de a solicita, în scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană și care trebuie să fie de cel puțin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale.
[ link extern ]
matiuta a scris:
Buna ziua
Am o nelamurire.Locuiesc la bloc si am o vecina care spune ca locuieste singura,deci este trecuta o singura persoana la intretinere,dar are un baiat care zice ea ca nu mai locuieste cu ea de cateva luni,dar noi vecinii il vedem zilnic.Ea spune ca vine sa manance sau sa o vada,motiv pentru care a fost trecuta cu doua persoane la intretinere.Daca baiatul vine sa manance,automat ea gateste pentru trei persoane ca vine si cu prietena,deci se face mai mult gunoi si consuma mai mult gaz,urca cu liftul deci se presupune ca foloseste si liftul.Vorbim deci de parti comune,gunoi,gaz si lift.Intrebarea mea este...Este normal sa fie trecuta cu doua persoane la intretinere?Va multumesc.