avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Diferenta dintre un vizitator si un locatar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Diferenta dintre un vizitator si un locatar

Fiica mea locuieste cu logodnicul ei dar nu si-a facut mutatie. Vine in fiecare zi in vizita la mine. Doresc sa-si pastreze momentan adresa pe buletin. Doua luni asociatia a acceptat sa o scoata de la intretinere, acum cererea nu a mai fost acceptata.
Ce articole de lege pot invoca pentru a fi acceptata cererea?
Cel mai recent răspuns: ContSters222748 , utilizator 19:32, 17 Septembrie 2011
HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
[...]
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale;
Dar daca are caracter de vizitator aproape zilnic. Vizitele sunt foarte scurte (duce catelul la plimbare, imi aduce cumparaturi).
Faptul ca fiica dvs. este vazuta zilnic la dvs., duce usor la concluzia ca si locuieste si da nastere unor cheltuieli pe care le suporta ceilalti locatari. Acesta este si motivul pentru care cererea nu v-a mai fost acceptata.

Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Septembrie 2011
LocatarB, utilizator
Nu-i scrie nimanui in fruntea lui vizitator sau locatar.
Ideal ar fi să aducă o adeverință de la asociația unde locuiește logodnicul, dacă acesta stă la bloc și dacă plătește acolo. Dacă acesta stă la casă, atunci să dea o declarație că stă la el.

Dacă tot nu vor, contestați listele următoare, în termen de 10 zile de la afișare, pe motivul că v-au trecut o persoană în plus la întreținere.

Am avut cereri pe tot felul de motive, n-am refuzat pe nimeni. O vecină a solicitat, ca și dvs, să-i scot băiatul, care și-a închiriat un apartament unde stă cu prietena. Am rugat-o să-mi aducă o chitanță de unde locuiește ca să o am la dosar, bine-nțeles că nu mi-a adus...
Sunt proprietari care au câte o căsuță la țară și stau vara acolo, mai sunt care pleacă la băi...
Recordmani au fost doi navigatori (tată și fiu) care mi-au adus adeverință că au fost îmbarcați după ce au venit din voiaj X-(

Vă doresc succes!

Alte discuții în legătură

Calcul cote intretinere gabinita20 gabinita20 Am doua intrebari referitoare la acest topic: 1. Tatal meu a fost internat in spital incepind cu 24 mai, iar dupa externare l-am dus la un centru de ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la intretinere logodnica logodnica Buna ziua, Intentionez ca logodnicul meu sa se mute impreuna cu mine. A anuntat administratorul blocului unde locuieste (este proprietar) ca doreste sa fie ... (vezi toată discuția)
Numele fiicei pe listele de plata florican florican Buna ziua, Avem in proprietate doua apartamente. Intr-una stau eu cu sotul, in cealalta sta fiica noastra cu sotul. Pe tabelul nominal al ... (vezi toată discuția)