avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca intretinerea in doua locuri?

buna ziua,de curand m-am casatorit si eu cu sotul meu nu am stabilit unde o sa stam,eu locuind cu bunica pe timp de iarna ,iar el cu parintii.Din luna martie cand pleca bunica mea la tara am facut cerere sa fie scos de la el din bloc si urma sa fac cerere la mine la bloc urmand sa se mute la mine.pe data de 28 februarie m-a sunat presedinta la interfon anuntandu-ma ca din luna ianuarie il va baga pe sotul meu la intretinere pe motiv ca il mai aude vecina de sub mine vorbind in baie ( vecina cu care am altercatii din prima zi de cand s-a mutat in bloc si vine la mine la usa cu reclamatii inclusiv cand nu e nimeni acasa). I-am comunicat presedintei ca o sa aduc adeverinta de la blocul in care locuieste el a ii demonstrez ca plateste la el acasa si ca acolo sta...Dupa 4-5 zile exact in ziua programului de administratie cobor sa duc adeverinta in care se specifica , ca domnul este bagat la intretinere la adresa...x inclusiv luna ianuarie 2013 si observ ca deja era trecut pe tabelul de intretinere. le-am explicat ca o persoana nu are cum sa plateasca in doua locuri ca o persoana intreaga,plus ca el deabea din luna martie o sa locuiasca la mine. Nu au vrut sa imi primeasca adeverinta,au zis ca nu are nici o relevanta. le-am zis sa imi arate atunci cererea scrisa de persoanele care l-au vazut timp de 15 zile consecutiv ca vine la mine,mi-au spus ca nu exista asa ceva si ca nu e lege de asa ceva si ca nu ii intereseaza,nu am decat sa platesc in 2 locuri...pentru ca totul se bazeaza pe barfa,ci nu pe acte. Va rog din suflet spuneti-mi ce pot face si unde pot apela pt ajutor.Mentionez ca nu sunt singura in aceeasi situatie...
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:51, 29 Iunie 2022
Doar daca stati mai putin de 15 zile nu se platesc cheltuielile comune (curatenie, gunoi, lift, electrica pentru partile comune, etc), dar in rest, caldura si apa consumata trebuiesc platite......
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
Daniel4x4, utilizator
noi ne vedeam odata la 3 zile care nu de fiecare data venea la mine...deci e vorba de mai putin de 10 zile in care mai venea pe la mine intr-o luna. Apa consumata o platesc pt ca am apometre,plus ca el platea la el acasa unde locuia. Asta intreb..e posibil sa platesti in doua locuri ca persoana intreaga? De ce nu mi-au luat in cosnsiderare adeverinta de la el de la bloc semnata si stampilata de asociatia blocului?
Nu ati precizat concret cine este proprietarul de drept al apartamentului, dvs sau bunica dvs ?
Daca la nivelul condominiului nu puteti solutiona amiabil,proprietarul de drept al apartamentului are dreptul sa sesiseze oficial situatia cu care se confruntain imobil la nivelul serviciului specializat din primarie,solicitand inclusiv aplicarea disp
art 32 al 2 din L nr 230/2007 Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin,membrii comitetului executiv,inclusiv presedintele asociatiei de proprietari,raspund personal sau in solidar,dupa caz,in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat
tata este proprietarul apartamentului care este plecat din tara de curand,eu locuiesc in acest apartament de cand m-am nascut iar bunica vine doar pe timp de iarna.Tocmai si dasta au inceput cu nedreptatiile la adresa mea pt ca stiu ca nu este tata in tara sa poata face ceva,iar el vine tocmai in luna mai acasa. Acum 2 saptamani a fost acasa,a platit intretinerea,a stat de vorba cu administratorul care nu i-a spus nimic de intentia lui de a baga inca o persoana la intretinere,iar la o saptamana am fost avertizata ca imi mai baga o persoana la intretinere. Am insistat sa imi arate cererea in care vecinii reclama facptul ca la apartamentul meu mai locuieste o persoana si mi-au spus sa ma duc la plimbare si ca nu au ce sa imi arate ca nu exista asa ceva,s-a hotarat verbal si ca legal nu exista nici o lege sa ii oblige sa aiba o cerere semnata de persoanele care sustin ca l-au vazut locuind la mine
@AndreeaFr

Nu exista prevederi legale clare. Adeverinta nu este folositoare deoarece fiecare asociatie isi are interesul ei de a pune cat mai multe persoane la intretinere pentru ca acele cheltuieli care se impart pe numar de persoane - curent electric, gaze si salubrizare - sa revina cu cativa banuti mai putin fiecarui locatar.

Sfatul meu, pentru ca observ ca in blocul dv. se practica barfa fara putinta de rezolvare, este sa renuntati la a va certa cu administratorul si sa va vedeti de fericire de-acum incolo.
Cota pentru o persoana in plus sau minus este la nivelul de 15-25 lei, asa ca, fata de nervii pe care vi-i creati fara a rezolva ceva, e mai bine sa platiti ce v-a pus pe lista si sa va linistiti.
Stiu ca nu e corect, dar pana la urma este vorba de o suma relativ mica. Daca ar fi niste reglementari mai ferme ati putea sa le folositi, dar, dupa cum vedem, singura, declaratie dv., nu reuseste sa convinga.

Alte discuții în legătură

2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Plecati in strainatate relly77 relly77 Buna ziua Eu si sotul meu suntem plecati de trei ani din tara, intorcandu-ne acasa o data pe an pentru 2 saptamani. Mentionez ca apartamentul are centrala si ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane la intretinere ciumpi ciumpi buna ziua. am doua proprietati in blocuri din sect 5 pe numele meu. suntem patru persoane( doi parinti, o bunica si un copil de 3 ani) care locuim aleatoriu in ... (vezi toată discuția)