avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca intretinerea in doua locuri?

buna ziua,de curand m-am casatorit si eu cu sotul meu nu am stabilit unde o sa stam,eu locuind cu bunica pe timp de iarna ,iar el cu parintii.Din luna martie cand pleca bunica mea la tara am facut cerere sa fie scos de la el din bloc si urma sa fac cerere la mine la bloc urmand sa se mute la mine.pe data de 28 februarie m-a sunat presedinta la interfon anuntandu-ma ca din luna ianuarie il va baga pe sotul meu la intretinere pe motiv ca il mai aude vecina de sub mine vorbind in baie ( vecina cu care am altercatii din prima zi de cand s-a mutat in bloc si vine la mine la usa cu reclamatii inclusiv cand nu e nimeni acasa). I-am comunicat presedintei ca o sa aduc adeverinta de la blocul in care locuieste el a ii demonstrez ca plateste la el acasa si ca acolo sta...Dupa 4-5 zile exact in ziua programului de administratie cobor sa duc adeverinta in care se specifica , ca domnul este bagat la intretinere la adresa...x inclusiv luna ianuarie 2013 si observ ca deja era trecut pe tabelul de intretinere. le-am explicat ca o persoana nu are cum sa plateasca in doua locuri ca o persoana intreaga,plus ca el deabea din luna martie o sa locuiasca la mine. Nu au vrut sa imi primeasca adeverinta,au zis ca nu are nici o relevanta. le-am zis sa imi arate atunci cererea scrisa de persoanele care l-au vazut timp de 15 zile consecutiv ca vine la mine,mi-au spus ca nu exista asa ceva si ca nu e lege de asa ceva si ca nu ii intereseaza,nu am decat sa platesc in 2 locuri...pentru ca totul se bazeaza pe barfa,ci nu pe acte. Va rog din suflet spuneti-mi ce pot face si unde pot apela pt ajutor.Mentionez ca nu sunt singura in aceeasi situatie...
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:51, 29 Iunie 2022
dar nu e vb de bani,e vorba ca nu inteleg cum o persoana poate fi trecuta ca locuieste in doua blocuri din sectoare diferite....El a consumat toate utilitatiile comune la adresa lui unde locuieste pana in luna februarie inclusiv...si nu cred ca e normal si nici nu are cum ca o persoana sa locuiasca si sa consume in doua locuri....asta ma intereseaza pe mine...ce pot face in aceasta situatie...si de ce nu imi raspunde nimeni nimic referitor la cererea de bagare la intretinere..nu trebuie facuta cerere scrisa de catre cineva?

plus ca acum vre-o 6-7 luni mi-au cerut adeverinta de la el de la bloc ( pentru ca vedeau masina lui pe care o conduceam eu si credeau ca e el la volan,nicidecum ca il vedeau pe el) si atunci a fost valabila adeverinta,atunci ei mi-au cerut si mi-au luat-o in considerare...toata treaba e dupa cum vor ei,chiar trebuie sa inchidem ochii si sa acceptam sa fim furati pe fata?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Adriantot, moderator
Aveti dreptul,in temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 sa formulati contestatie la lista de plata in termen de 10 zile de la afisarea acesteia,solicitand presedintelui de asociatie sa va precizeze temeiul legal al impunerii a 2 persoane la calculul cotelor de intretinere
Presedintele asociatiei de proprietari detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de7 zile
Daca la nivelul asociatiei de proprietari va confruntati cu dezinteres in solutionare sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Nu, nu trebuie sa acceptam sa fim furati. Dar cum dovediti ca nu a stat la dv. mai mult de 15 zile in luna respectiva? Cu adeverinta?

Acesta este o hartie fara valoare legala care poate fi luata de la un administrator care e prieten cu tata sau cu matusa..... sau pur si simplu data pentru ca administratorul de la blocul sotului nu vrea sa-l scoata el de-acolo, de la intretinere.

Dv. faceti cum credeti ca va este mai convenabil, eu doar v-am sugerat ca este o chestiune tratata de fiecare din parti cu multa subiectivitate, fiecare considerand ca are perfecta dreptate.
Buna ziua!Spuneti-mi va rog, prietenul meu lucreaza 2 luni afara din tara si 3 saptamani sta acasa.Dar din astea 3 sapt. sta mai putin de 15 zile la mine si nu consecutiv, de exemplu intr-o saptamana sta cam 3, 4 zile, restul la el acasa, iar administratora comenteaza ca vrea sa-l puna la ch.pe scara.Cum sa procedez, ce sa fac.Si inca o intrebare va rog, este legal ca administratora sa-si mareasca singura salariul pe bloc, nu ar fi trebuit sa ne intrebe si pe noi locatarii daca suntem de acord? Va multumesc frumos
Nu e normal, dar toate astea le discutati cu presedintele de asociatie si membrii CEx, preferabil in scris, iar legea care se refera la toate aspectele mentionate e legea 196/2018. Administratorul e doar un angajat.
Formulati cererea de solicitare explicatii conform art. 28 din lege.
[ link extern ]
Prietenul trebuie sa va faca copii dupa dovada platii lunare la intretinere, acolo unde o plateste, pentru orice litigiu care il aveti sau il veti avea cu administratia.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)
Plecati in strainatate relly77 relly77 Buna ziua Eu si sotul meu suntem plecati de trei ani din tara, intorcandu-ne acasa o data pe an pentru 2 saptamani. Mentionez ca apartamentul are centrala si ... (vezi toată discuția)
Numar de persoane la intretinere ciumpi ciumpi buna ziua. am doua proprietati in blocuri din sect 5 pe numele meu. suntem patru persoane( doi parinti, o bunica si un copil de 3 ani) care locuim aleatoriu in ... (vezi toată discuția)