avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plecati in strainatate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plecati in strainatate

Buna ziua
Eu si sotul meu suntem plecati de trei ani din tara, intorcandu-ne acasa o data pe an pentru 2 saptamani.
Mentionez ca apartamentul are centrala si apometre. Inainte de fiecare plecare am facut cerere catre asociatia de proprietari pentru scutire de la plata intretinerii. Din nefericire, in fiecare an ne trezim ca s-a trecut in fiecare luna o persoana la intretinere pentru ca din cand in cand mai trece cineva pe la apartament si eventual se consuma apa rece. In conditiile in care apa este contorizata cu apometre, iar consumul se plateste separat (consum care daca ajunge la 5mc pe an!) este posibil ca asociatia sa aiba dreptul sa treaca o persoana la intretinere in fiecare luna? Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 17:35, 25 Iulie 2008
Daca este o hotarare a Adunarii generale prin care s-a decis sa fie trecuta o persoana la intretinere indiferent daca apartamentul este locuit sau Nu, atunci este corect. Cereti presedintelui Procesul verbal al Adunarii generale in care s-a hotarat asa ceva. Altfel este abuz.

Mai verificati daca nu cumva persoana care trece "pe la apartament" a locuit mai mult de 15 zile in fiecare luna.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2008
Mihai17, utilizator
draga ..mihai....daca hotararea AGA nu a fost trecuta in statut.. nu are nicio valoare.. nu mai tineti cu cei care fura...oameni cinstiti nu sunt care pot raspunde?
Mihai17 a scris:

Daca este o hotarare a Adunarii generale prin care s-a decis sa fie trecuta o persoana la intretinere indiferent daca apartamentul este locuit sau Nu, atunci este corect. Cereti presedintelui Procesul verbal al Adunarii generale in care s-a hotarat asa ceva. Altfel este abuz.

Mai verificati daca nu cumva persoana care trece "pe la apartament" a locuit mai mult de 15 zile in fiecare luna.

vorbiti in necunostinta de cauza
"
Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii […] r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar minimum 15 zile pe luna; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe luna , conform hotărârii adunării generale"
lLEGEA 230/2007
CRED CA VA ESTE CUNOSCUTA SEMNIFICATIA CUVINTELOR " MINIM" SI A EXPRESIEI "TREBUIE SA FIE DE CEL PUTIN "
si daca nu se rezolva prin aplicarea legii, cum credeti ca poate fi cineva constrans sa ia o masura.
pana la urma exista un temei si trebuie respectat.
exista si un patronat al asoc de proprietari. tb sa existe o solutie!!!
Tocmai aici e problema, ca Asociatia mi-a zis ca daca cineva sta mai mult de 15 zile atunci se trece o persoana. Cum persoana care trece pe la apartament e mama mea, visita consta in 4-5 zile pe luna, visita care dureaza o ora.
As dori sa stiu ce acte sau documente pot cere eu asociatiei sa imi arate pt a ma apara? Sunt satula sa am aceeasi discutie cu ei in fiecare an, iar dupa ma trezesc cu debite de platit? Eu cum pot acuma demonstra ca nu a stat nimeni in apartament si el a trecut nejustificat o persoana la intretinere?
Va multumesc mult

Alte discuții în legătură

Calcul cota apa rece necontorizat BodoC BodoC Buna ziua. Am urmatoarea problema: Mama mea locuieste intr-un bloc contorizat de catre Apa Nova. Din cele 16 apartamente, doua nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza consumul de apa pe luna cind proprietarul nu il declara ,dar totusi are contorizare. carmen-69 carmen-69 As avea mare nevoie de ajutor pentru a rezolva aceasta problema: la inceputul lui ianuarie 2009 am plecat in strainatate, la munca pentru mai mult timp. In ... (vezi toată discuția)
Consum de apa pe pausal desi imobilul nu este locuit de 2 ani Tibro24 Tibro24 Buna Ziua, Doresc va expun o problema si sa ma ajutati spre a face lumina intr-o situatie in care consider ca am fost pagubit. Acum 2 ani de zile bunica mea ... (vezi toată discuția)