avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plecati in strainatate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plecati in strainatate

Buna ziua
Eu si sotul meu suntem plecati de trei ani din tara, intorcandu-ne acasa o data pe an pentru 2 saptamani.
Mentionez ca apartamentul are centrala si apometre. Inainte de fiecare plecare am facut cerere catre asociatia de proprietari pentru scutire de la plata intretinerii. Din nefericire, in fiecare an ne trezim ca s-a trecut in fiecare luna o persoana la intretinere pentru ca din cand in cand mai trece cineva pe la apartament si eventual se consuma apa rece. In conditiile in care apa este contorizata cu apometre, iar consumul se plateste separat (consum care daca ajunge la 5mc pe an!) este posibil ca asociatia sa aiba dreptul sa treaca o persoana la intretinere in fiecare luna? Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 17:35, 25 Iulie 2008
relly77 a scris:

Tocmai aici e problema, ca Asociatia mi-a zis ca daca cineva sta mai mult de 15 zile atunci se trece o persoana. Cum persoana care trece pe la apartament e mama mea, visita consta in 4-5 zile pe luna, visita care dureaza o ora. Eu cum pot acuma demonstra ca nu a stat nimeni in apartament si el a trecut nejustificat o persoana la intretinere?
Va multumesc mult

dar el cum demonstreaza ca mama dvs a stat mai mult de 15 zile lunar acolo ? :-/
oricum, mama dvs are un domiciliu stabil. daca sta la bloc, problema ar trebui sa se rezolve printr-o adeverinta de unde locuieste la bloc, prin care sa ateste ca locuieste acolo.
in afara de asta, daca inainte de a pleca din tara ati depus o cerere de scoatere a dvs si a sotului de la intretinere pe motivul plecarii din tara, aceasta tine loc de DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE , administratorului sau presedintelui revenindu-i sarcina de a demonstra ca acolo locuieste o persoana mai mult de 15 zile. asta nu se poate decit prin legitimarea de catre politie in decursul diminetilor celor min 15 zile, sau (eventual) sa stea linga usa si sa contorizeze cind vine si cind pleaca de la apartament mama dvs
aceeasi problema o am si eu cu noul presedinte, caruia i-am facut o contestatie la intretinerea pe luna in cauza, pe care nu a binevoit sa o primeasca din cauza ca nu eram eu proprietarul, ci mama mea. de asemenea, nu a binevoit sa o primeasca nici macar cind am trimis-o recomandata, prin posta, fiind avizat si reavizat de posta dupa ce nu a vrut sa o primeasca personal, fapt ce mi-a fost confirmat de postarita. in temeiul acesteia, precum si cu inregistrarea discutiei cind nu a vrut sa imi primeasca cererea la biroul asociatiei, voi depune o reclamatie la primarie, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, iar apoi, dupa vacanta judecatoreasca, voi actiona asociatia in instanta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul cota apa rece necontorizat BodoC BodoC Buna ziua. Am urmatoarea problema: Mama mea locuieste intr-un bloc contorizat de catre Apa Nova. Din cele 16 apartamente, doua nu sunt ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza consumul de apa pe luna cind proprietarul nu il declara ,dar totusi are contorizare. carmen-69 carmen-69 As avea mare nevoie de ajutor pentru a rezolva aceasta problema: la inceputul lui ianuarie 2009 am plecat in strainatate, la munca pentru mai mult timp. In ... (vezi toată discuția)
Consum de apa pe pausal desi imobilul nu este locuit de 2 ani Tibro24 Tibro24 Buna Ziua, Doresc va expun o problema si sa ma ajutati spre a face lumina intr-o situatie in care consider ca am fost pagubit. Acum 2 ani de zile bunica mea ... (vezi toată discuția)