avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... numar de persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

numar de persoane la intretinere

buna ziua. am doua proprietati in blocuri din sect 5 pe numele meu. suntem patru persoane( doi parinti, o bunica si un copil de 3 ani) care locuim aleatoriu in cele doua apartamente. de pricipiu noi parinti locuim in apartamentul x unde avem si domiciliul in buletin, iar bunica si copilul in apartamentul y bunica avand aici domiciliul din buletin. insa in practica exista momente cand bunica si copilul stau la parinti in ap x, sau situatii cand noi parintii ramanem la bunica. pentru a nu exista problema am pus la intretinere cate 2 pers pe apartament. insa un administrator mai capos ne pune sa platim intretinerea la patru persoane pe apartamentul x, sau sa calculam in fiecare luna unde stam mai mult, ceea ce e aberant. precizez ca exista aceasta situatie de a sta cand in ap x sau y deoarece serviciul parintilor este in ture, si ajungem la bunica sau nu in functie de timp. cum as putea sa il fac sa inteleaga ca imi e imposibil sa calculez in fiecare luna unda stam mai mult sau mai putin.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 30 Septembrie 2012
Nu e greu sa socotiti in fiecare luna cate zile stati si unde. Puteti declara in fiecare luna numarul de persoane.
ciumpi a scris:


un administrator mai capos ne pune sa platim intretinerea la patru persoane pe apartamentul x, sau sa calculam in fiecare luna unde stam mai mult, ceea ce e aberant.


Nu nu este aberant,avand in vedere ca exista dispozitie in vigoare art 17 al r din HG nr 1588/2007 care precizeaza
comitetul executiv stabileste cotele de participare pe persoane la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul in cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar.minimum 15 zile pe luna,stabileste perioada pentru care proprietarii,respectiv chiriasii pot solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna conform hotararii adunarii generale

Constientizati ca si administratorul de imobil este continuu asaltat de "bisericutele "si chibitii existenti in fiecare asociatie de proprietari-care suspecteaza si interpreteaza fiecare inregistrare in lista de intretinere de regula in "curtea vecinului "
1-faceti o cerere prin care solicitati scadarea de la intretinere cu 2 persoane incepind din si pina in ..........catre presedinte.
acesta conform atributiunilor sale este obligat sa o aprobe sau sa o respinga dar in acest caz trebuiesc documente clare care sa stea la baza anularii
administratorul e un simplu angajat care executa alte atributiuni nicidecum sa aprobe cine intra sau iese de la regie adica nr.lunar de persoane
2-aduceti o adeverinta de la asociatia unde este apartamentul y din care sa reiese ca platiti regia la 2 persoane,mai ales ca bunica are domiciliul acolo si o inaintati catre PRESEDINTE pt ca el este directorul asociatiei si nu administratorul
3-faceti o declaratie pe proprie raspundere prin care sustineti ca la apt.x locuiesc permanent 2 persoane si cel mult inca 2 pers un nr de 14 zile pe luna si atunci conform legii nu are cum sa va mai bage la calcul cu 4 pers.in cazul in care continua cereti presedintelui sa va confirme in baza carui articol din care lege v-a calculeaza cu 4 pers deoarece e foarte greu sa dovedeasca cel capos ca la apt x stau 4 persoane mai mult de 15 zile pe luna pt ca asta presupune angajarea unui paznic lausa dvs care sa contabilizeze nr de zile in care stau si celelalte 2 pers
Pe dvs. va deranjeaza mai mult atitudinea administratorului, nu situatia pe care o creati si care pune in dificultate administratiile celor doua blocuri.
Asa cum spunea mai sus@elga50, dvs. nu trebuie sa calculati nimic, ci trebuie sa declarati in fiecare luna, la sfarsitu lunii, situatia reala a numarului de persoane de la cele doua adrese, probabil odata cu declararea consumului de apa. Cum listele de plata pentru situatia declarata se intocmesc si se afiseaza in luna urmatoare (pe 15-20 a lunii), toata lumea va fi multumita.
Ce spune @c0stii, este bine, dar cine mai sta sa tina atatea evidente, sa scrie atatea declaratii, avand in vedere ca nici @ciumpi nu stie unde vor si cati, in perioada urmatoatre. E prea complicat, insa o notificare a administratiilor in acest sens, cred ca ar fi utila...
Succes!
imi pare rau ca s-ar putea sa va dezamagesc domnule ADAM GRECU , spune ti ca cine tine atata evidente, sa vede ti cum se procedeaza la mine in asociatie : numarul zilelor de absenta se inmulteste cu numarul persoanelor care absenteaza, iar rezultatul obtinut se transforma in luni . exemplu : daca 2 persoane absenteaza timp de 17,20 25 de zile intr o luna, rezulta ca 17,20,25 x 2 = 34,40,50 zile, deci 1 persoana va fi scoasa de la plata pe luna respectiva ( adica 30 zile ) iar cele ramase vor fi luate in calcul la o plecare urmatoare ( in anul urmator ) , la intrebarea de ce se procedeaza asa, raspunsul a fost ca asa a hotarat cc in baza legii 230/2007, art.17 (r ), si din cartea :100 intrebari , 100 raspunsuri , a lui opaina . Va rog comentati putin atat dumneavoastra si cine mai doreste.

Alte discuții în legătură

Care este solutia sa fie pusi la plata? zero persoane la intretinere dar locuiesc. Hauti Hauti In imobilul unde locuiesc este o familie care au trecute zero persoane la intretinere si tot timpul anului vin cand 4, 2, 3, 1 persoane in apartament, motivand ... (vezi toată discuția)
Scutire de cote parti de la intretinere BebeVali BebeVali Am un serviciu cu deplasari permanente, acasa stau sambata si duminica. Nu stau mai mult de 15 zile intr-o luna. Pot fi scutit de la intretinere? (vezi toată discuția)