avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin cu datorii si intretinere platita din banii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin cu datorii si intretinere platita din banii celorlalti propietari

Buna ziua . In blocul nostru se afla un "vecin" al carui apartament va fi pus in vanzare ,prin hotarare judecatoreasca, datorita incapacitatii acestuia de a mai plati suma foarte mare pe care a acumulat-o la intretinere. Problema este ca deocamdata aceasta nu poate fi pusa in aplicare acum, pe timp de iarna ,datorita unei noi legi....Datorita acestui fapt administratorul de bloc si presedintele ne-a impus (fara adunarea generala) noua ,celorlalti locatari, plata cheltuielilor restante precum si a celor actuale a "vecinului" dintr-o suma (1000 ron) de scara, (bloc cu 2 scari) stabilita tot de ei, si "bagata" in intretinerea noastra. Este legal si corect cum s-a procedat? Trebuia oare aceasta suma sa se plateasca din fondul de rulment? Am fost verbal linisiti ca suma platita se va recupera dupa vanzarea apartamentului. Cum insa, daca noi nu avem o dovada suplimentara , o chitanta separata...ci doar un inscris pe lista cu plata intretinerii afisata in scara blocului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:06, 28 Noiembrie 2010
Da, nu este legal.
Ar trebui facuta o adunare generala.
Puteti avea mari probleme cu recuperarea banilor dupa aceea.

avocat Claudiu Lascoschi
normal nu este legal dar cum in romania fiecare isi face legea lui este lesne de inteles
Nu pot fi obligati sa plateasca in aceste conditii.
Si nici nu pot fi dati ei in judecata pentru ca nu vor dori sa plateasca.

Poate ca cel mai simplu ar fi un contract de imprumut catre asociatie.
Sau un contract de imprumut cu restantierul doar ca ar trebui facut la notar.

avocat Claudiu Lascoschi
Legal ma asteptam sa nu fie, insa, se putea plati aceasta suma din fondul de rulment ?
Multumesc ptr. raspunsuri
Vis-a-vis de problema relalata...ma puteti ajuta cu un model de cerere "tip" daca exista, pentru scoaterea de la intretinere a unor persoane .In principiu stiu cum trebuie formulata insa poate exista o varianta agreata de toti.

P.S. Cererea trebuie adresata administratorului sau presedintelui ?
Ultima modificare: Duminică, 28 Noiembrie 2010
m2gica, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere pt aflarea fondului de rulment si reparatii achitat in ultimii 4 ani amy0001 amy0001 Buna ziua. Am o problema - ceva mai mare - cu Asociatia blocului. Am stat in chirie - urmeaza sa ma mut la casa mea - si timp de 4 ani am platit fond de ... (vezi toată discuția)
Administratora a trecut la santaj androidu androidu Buna seara. Am fost sa platesc intretinerea dar am avut neplacuta surpriza sa aud pe administratora, ca daca nu platesc si fondul de rulment nu platesc nici ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de proprietari si acord privind instalarea unei microcentrale de apartament lucianstanila lucianstanila Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra cu cateva aspecte. Am cumparat un apartament de 3 camere curand si ca orice nou proprietar am vrut sa ma inscriu in ... (vezi toată discuția)