avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecin cu datorii si intretinere platita din banii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecin cu datorii si intretinere platita din banii celorlalti propietari

Buna ziua . In blocul nostru se afla un "vecin" al carui apartament va fi pus in vanzare ,prin hotarare judecatoreasca, datorita incapacitatii acestuia de a mai plati suma foarte mare pe care a acumulat-o la intretinere. Problema este ca deocamdata aceasta nu poate fi pusa in aplicare acum, pe timp de iarna ,datorita unei noi legi....Datorita acestui fapt administratorul de bloc si presedintele ne-a impus (fara adunarea generala) noua ,celorlalti locatari, plata cheltuielilor restante precum si a celor actuale a "vecinului" dintr-o suma (1000 ron) de scara, (bloc cu 2 scari) stabilita tot de ei, si "bagata" in intretinerea noastra. Este legal si corect cum s-a procedat? Trebuia oare aceasta suma sa se plateasca din fondul de rulment? Am fost verbal linisiti ca suma platita se va recupera dupa vanzarea apartamentului. Cum insa, daca noi nu avem o dovada suplimentara , o chitanta separata...ci doar un inscris pe lista cu plata intretinerii afisata in scara blocului?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:06, 28 Noiembrie 2010
Impunerea nu este legala
Fondul de rulment este un fond individual ,care legal nu este prevazut pentru acoperit debit acumulat de terti
Nu exista model tip cerere pentru scoatere din evidenta persoane
Nu e legal si nici normal si nici moral ca doi oameni sa dispuna cum vor de banii dv.
Daca primul creditor este asociatia atunci trebuie sa va asigurati ca la vanzarea apartamentului se va recupera si suma cheltuita cu intretinerea in perioada scursa de la ultima luna din hotararea judecatoreasca si pana la vanzarea apartamentului.

Daca asociatia este al doilea creditor in ordine e posibil sa piarda aceasta perioada.
Au mai fost situatii descrise pe forum unde licitatia s-a adjudecat fara a se cere o adeverinta de la asociatie ca ar mai fi datorii de platit in contul acelui apartament, iar noul proprietar n-a vrut sa isi insuseasca aceasta datorie - pe buna dreptate nefiind instiintat ca ar mai exista o datorie neacoperita la asociatie pentru exact o perioada scursa de la data hotararii judecatoresti pana la adjudecare.

Cat priveste suma de dat nu inteleg de ce trebuie sa platiti special pentru asta. Banii se pot lua foarte simplu din fondul de rulment, ca doar d-asta exista acest fond. Chiar nu inteleg de ce vi se cer bani in plus.
RE. Ma puteti ajuta cu un model de cerere "tip" daca exista, pentru scoaterea de la intretinere a unor persoane .In principiu stiu cum trebuie formulata insa poate exista o varianta agreata de toti.

P.S. Cererea trebuie adresata administratorului sau presedintelui ?
Domnule presedinte,

Subsemnatul.......proprietar al ap....... declar pe proprie raspundere ca incepand cu data de.............. in apartamentul meu vor locui numai ............ persoane.
Va rog sa faceti modificarile legale necesare care corespund acestei situatii.
Va multumesc
Data

Este o varianta!
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care reprezinta interesele proprietarilor in raporturile si fata de terti
Orice fel de solicitare catre asociatia de proprietari se adreseaza presedintelui acesteia;solicitarea se redacteaza in dublu exemplar ,unul care se preda ,al doilea pe care se aplica nr/data predare,sau se expediaza prin corespondenta cu mandat de confirmare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pt aflarea fondului de rulment si reparatii achitat in ultimii 4 ani amy0001 amy0001 Buna ziua. Am o problema - ceva mai mare - cu Asociatia blocului. Am stat in chirie - urmeaza sa ma mut la casa mea - si timp de 4 ani am platit fond de ... (vezi toată discuția)
Administratora a trecut la santaj androidu androidu Buna seara. Am fost sa platesc intretinerea dar am avut neplacuta surpriza sa aud pe administratora, ca daca nu platesc si fondul de rulment nu platesc nici ... (vezi toată discuția)
Inscriere in asociatia de proprietari si acord privind instalarea unei microcentrale de apartament lucianstanila lucianstanila Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra cu cateva aspecte. Am cumparat un apartament de 3 camere curand si ca orice nou proprietar am vrut sa ma inscriu in ... (vezi toată discuția)