avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale

Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ceruta de firma care ar trebui sa monteze instalatia pe spatiul comun? Presedintele blocului a semnat initial,pe urma a fost convins de administrator ca functionarea centralei in apartamentul meu va avea ca rezultat scaderea presiunii la gaze,daca nu in tot blocul,cel putin la cei de deasupra mea.Ca sa intelegeti mai bine cum stau lucrurile,stampila asociatiei era tot la administrator,cel putin acum o luna,cand am inceput sa umblu dupa semnaturile celor doi.Am ajuns pe la primarie,unde am aflat ca asociatiile le locatari nu exista,juridic vorbind,deci primaria nu ii poate controla,cu atat mai putin amenda! Mi s-a sugerat sa merg in instanta,dar pe cine sa chem in judecata,daca asociatia de locatari nu exista? Pe administrator?Oricum,am inteles ca poate sa dureze cativa ani.Daca iau semnaturile vecinilor este in regula? Multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2016
alicep, utilizator
Si dv. nu i-ati spus presedintelui ca pentru centrala dv. se monteaza o conducta separata care nu are legatura cu coloana comuna din care se aprovizioneaza ceilalti locatari?
Legea spune ca e nevoie de acordul proprietarilor.
Comitetul consfiinteste acest acord.
Administratorul este un vremelnic angajat.
Legislatia in privinta debransarii prevede acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor.

Cum nicio prevedere legala nu echivaleaza asociatia de proprietari cu asociatia de locatari se poate considera ca o declaratie pe proprie raspundere autentificata la un notar in care se declara ca in condominiu nu este constituita asociatie de proprietari care sa isi exprime acordul pentru montarea CT ar putea sa suplineasca cerinta privind acordul AP iar acordul vecinilor sa fie suficient.

Declaratia pe proprie raspundere este supusa prevederilor codul penal privind falsul in declaratii si nu vad motive ptr care sa nu fie luata in considerare.

Nu poti solicita si obtine un acord de la o entitate care nu exista constituita!

Iar daca cei din asociatia de locatari se impotrivesc debransarii sau nu iau in considerare debransarea pot fi dati in judecata deoarece nimeni nu poate fi oprit sa isi imbunatateasca conditiile de viata.
Va aflati intr-un cerc vicios
Primaria are autoritatea si competenta sa se implice,inclusiv sa aplice sanctiuni
functionarea centralei in apartamentul meu va avea ca rezultat scaderea presiunii la gaze,daca nu in tot blocul,cel putin la cei de deasupra mea

Tare pacat ca unii oameni sunt creduli,iar altii au o placere sadica sa intervina sa restrictioneze drepturile semenilor
Locatarii spun lucruri traznite...este caracteristic neamului nostru,dar cum a ajuns distinsul administrator de imobil sa afirme ca functionarea centralei dv va genera scaderea presiunii pe instalatia comuna,restul locatarilor chiar atat de creduli sunt sa accepte orice afirmatie fara minima verficare ?
Administratorul de imobil are limite concrete de competenta si daca nu este si expert tehnic,nu are competenta sa se implice sa faca afirmatii netemeinice
Incercati sa clarificati situatia cu presedintele de asociatie care este reprezentantul legal al acesteia,respectiv acela care detine competenta decizionala
Instalatia de gaze se proiecteaza in baza normativelor in vigoare
Presiunea gazelor de pe instalatie se regleaza din regulatorul de gaze instalat la bransamentul de bloc sau de scara-conform solicitarilor locatarilor ,unii doresc un foc=aragaz,altii 2 focuri
=aragaz+centrala
@ alicep
Nu v-ati constituit in Asociatie de Proprietari. Dar, sunteti o Asociatie de locatari. Aveti un Presedinte, comitet de bloc( din vechea denumire), Presedinte comisie cenzori si comisie de cenzori, administrator.
Din start, ati plecat cu stangul. Pentru montarea centralei de apartament:
- Cerere la furnizorul de gaze pentru aprobarea unui foc in plus (CT); Presedintele de bloc nu are nici pregatirea si nici caderea sa faca comentarii referitor la presiunea de gaze.
Dupa ce ati obtinut aprobarea de la furnizorul de gaze, urmeaza proiectul pentru
bransamentul de gaze. In baza acestui proiect, furnizorul de gaze va face modificari:
inlocuieste teava de 1/2" cu teava de 3/4" si schimba contorul de gaze.
- cereti acordul vecinilor dvs. de apartament: stanga, dreapta, sus, jos;
Avand aprobarea de la furnizorul de gaze si acceptul vecinilor, Presedintele va fi obligat sa va semneze cererea.
Depuneti dosarul la furnizorul de agent termic si solicitati debransarea. Dupa debransare, dati o copie a procesului verbal de debransare, Presedintelui.
Aici se incheie orice relatie cu Asociatia de Locatari si puteti incepe montarea CT.
Amintiti-i Presedintelui ce inseamna un refuz din partea domniei sale :
- va incalca dreptul la a va alege furnizorul ;
- discriminare in raport cu alti locatari.( banuiesc, vede ca in blocuri, sau in blocul dvs. mai sunt detinatori de CT.)
Succes!
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
petricadracea, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)
Conectare ct la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 buna ziua, ... sharpwhite sharpwhite Conectare CT la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 Buna ziua, Va rog sa ma ma lamuriti in urmatoarea problema. Acum cca. 2 ani in urma, un vecin de la ... (vezi toată discuția)
Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament dahole dahole Buna seara, va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi. am depus o cerere de ... (vezi toată discuția)