avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme la instalarea unei centrale termice de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme la instalarea unei centrale termice de apartament

Buna seara,

va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi.
am depus o cerere de acord pentru debransarea de la reteaua comuna de gaze si termoficare la asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc.
in locul unui raspuns afirmativ, am primit cererea inapoi si am fost indrumat sa cer acordul vecinilor directi. unul dintre vecini nu doreste sa semneze aceasta hartie.
in bloc exista deja o centrala termica, instalata acum multi ani, iar primul investitor a acceptat bransarea noii coloane in teava existenta.
interesul meu este sa pot monta centrala pentru a evita costurile mari cu intretinerea pentru iarna urmatoare.
ce este de facut ?
pot actiona in justitie vecinul capos? pot pretinde despagubiri in cazul in care nu pot instala centrala din vina acestuia ?

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ancutaant , utilizator 15:23, 18 Iulie 2012
Atentie marita cu centralele termice individuale
Parcurgeti cu atentie hotararile Consiului General al Municipiului Bucuresti ,care a propus interzicerea montarii CT individuale si intr-un interval de 5 ani,revenirea la sistemul centralizat de incalzire
blocul este contorizat (exista instrumente de masurare generala cat si apometre si repartitoare de caldura in fiecare apartament). din cate am citit si inteles, in acest caz nici nu mai este nevoie de aprobarea celor de la radet pentru debransare.
problema mea incepe cu primul document care imi este necesar la gaze, acordul asociatiei de proprietari care se pare ca este conditionat de cheful unui singur vecin.
dahole a scris:

blocul este contorizat (exista instrumente de masurare generala cat si apometre si repartitoare de caldura in fiecare apartament). din cate am citit si inteles, in acest caz nici nu mai este nevoie de aprobarea celor de la radet pentru debransare.


Eronat
Deoarece interesul dvs consta in intreruperea sistemului centralizat de asigurare agent termic prin reteaua generala de alimentare tur/retur,este legal prevazut ca debransarea sa se realizeze numai cu acordul scris al regiei
problema mea nu este legata de radet, asta fiind un lucru rezolvat, ci de refuzul vecinului, deci de imposibilitatea de a-mi creste confortul locuintei .
ma intereseaza daca exista cai legale ( actiune in instanta) pentru reglementarea situatiei si obligarea vecinului la compensatii pentru disconfortul creat.
Daca apreciati ca puteti proba eventualul prejudiciu ,pe care il poate cauza refuzul vecinului,contactati avocat care va poate prezenta masurile /etapele legale de parcurs, pentru materializarea interesului dvs

Alte discuții în legătură

Probleme cu acordul asociatiei pentru montarea unei centrale alicep alicep Buna dimineata. Ce pot face daca asociatia de LOCATARI(da,mai exista!),de fapt administratorul care face legea la noi in bloc,refuza sa-mi semneze adeverinta ... (vezi toată discuția)
Debransare legala? ilegala? marioos marioos Buna ziua! Mi-am achizitionat de curand un apartament in care vreau sa-mi montez o centrala termica din mai multe motive: in iarna asteptam un copil, ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)