Mi-am achizitionat de curand un apartament in care vreau sa-mi montez o centrala termica din mai multe motive: in iarna asteptam un copil, facturile marite, eliminarea riscului de a ramane fara caldura si apa calda in mijlocul iernii. Problema care o intampin este urmatoarea: am completat cererile catre asociatia de locatari (cu semnaturile a peste 80% din locatari) dar administratorul acesteia refuza sa-mi semneze deoarece un singur locatar de pe scara se opune. Furnizorul de energie termica nu-mi accepta cererea deoarece nu este semnata si stampilata de reprezentantul asociatiei de proprietari. Mentionez ca peste 50% din locatarii blocului au montata centrala deja pentru care au primit aprobare din partea administratorului... Ce ma sfatuiti sa fac? Ce risc in cazul unei debransari ilegale? Pe langa amenda voi fi obligat sa ma rebransez sau doar sa ma pun in legalitate?
Administratorul nu este reprezentantul asociatiei, ci presedintele. Presedintele trebuie sa va semneze, cu atat mai mult cu cat ati obtinut atatea semnaturi.
Daca nici presedintele nu vrea sa va semneze, adresati-i o cerere in care sa va explice motivele pentru care nu va da aceasta semnatura (cererea sa fie in dublu exemplar, din care unul ramane la Dv. dupa ce a fost semnat si stampilat si cu nr. de inregistrare pe el).
Aceasta cerere, alaturi de tabelul de semnaturi va poate folosi in instanta unde-l puteti aduce "de urechi" pe reprezentantul asociatiei pentru ca nu va da o semnatura pentru o lucrare care mai are precedent in blocul Dv. (si altii si-au montat centrale).
V-am dat cateva idei pe care le puteti aplica la conditiile din asociatia Dv.
........................
Mai mereu noii locatari sunt priviti si tratati ca niste intrusi. Nu va formalizati si insistati sa va faceti ce aveti de facut ca sa traiti asa cum doriti Dv. in proprietatea Dv., nederanjand pe nimeni......
Administratorul este un angajat al asociatiei de proprietari , la fel ca si femeia de serviciu ! Presedintele este cel care reprezinta asociatia de proprietari deci automat el este cel care trebuie sa va semneze si aprobe cererea! Va spun in deplina cunostiinta de cauza fiindca si eu am trecut prin aceeasi situatie!:D
Nu va poate refuza acordul fiindca daca face acest lucru ii faceti imediat plangere penala pentru abuz in serviciu! Chiar daca nu ar fi fost nimeni debransat tot era obligat sa va dea acordul, fiindca este dreptul dvs sa va contorizati separat si sa va instalati centrala termica cu gaze daca asta doriti!=D>
SUCCES!
:D
pentru montarea CT singurii vecini de a caror semnatura aveti nevoie, conform legii 230, sint cei direct afectati ... de pe etaj, de mai sus si de mai jos cu un nivel de dvs. daca respectivul face parte dintre acestia, nu aveti ce face decit sa incercati sa mai negociati cu el, sa incercati sa-l convingeti.
Presedintele mi-a semnat cererea, dar nu e stampilata, deoarece stampila rotunda este la administrator care...refuza sa o predea acestuia. Sunt convins ca daca voi merge in instanta (si asta voi face) voi avea castig de cauza, dar din pacate verdictul se va da destul de tarziu iar eu vreau sa montez centrala acum. Ce risc in cazul in care ma debransez ilegal? Risc mai mult decat o amenda si punerea in legalitate?
Nu cred sa va lege nimeni....:) Zau, faceti-va, domnule, lucrarea in casa. mergeti si la RADET si vorbiti cu ei, spuneti-le situatia pe sleau, ca aveti un balaur de administrator care nu vrea sa puna stampila, dar ca presedintele v-a semnat. Cred ca o sa va puteti intelege cu ei. Vorbiti cu maistrul de la RADET inainte de toate. El tre' sa stie cum stau lucrurile pe-acolo, asa...ca de la om la om ;)
Pai sta confortul Dv. in stampilatul ilegal al administratorului? Cine-i omul asta de se pune el de-a batu'? Presedintele Romaniei?
Hai ca m-am enervat de-a binelea!!!!
Astept vesti. Mergeti la RADET, la maistru!
Debransare toamna-iarna
vsu
Buna ziua!
La noi in bloc a aparut o situatie interesanta.
3 vecini s-au gindit ca vor sa monteze centrala termica si sa se debranseze de la RADET. Au ... (vezi toată discuția)