Firma nu mai exista a intrat in faliment in 2001 .
Adeverinta a fost eliberata in 05.2001.
''Se adevereste prin prezenta ca dl..............nascut la ...............in ...........a lucrat in unitatea noastra in functia de frigotehnist uz,frig in perioada 07.06.1982-05.08.1985 in total 3(trei) ani, 1 luni si 28 zile in grupa 2 de munca,conform ord.50/1990 anexa 2 punctul 186 in procent de 100%.
s-a eliberat prezenta adeverinta in vederea calcularii vechimii pentru pensionare''
sunt conforme cu justificari in baza hotararilor luate de catre consiliile de administrare de la vremea aceea .
Mai mentionez ca firma la care am lucrat mi-a eliberat o adeverinta din care reiese ca am o vechime de 3 ani si o luna in meseria de frigotehnist pe care CJP nu a vrut sa o ia in calcul daca nu este trecuta prin firma de arhiva.
Multumesc de raspuns dar vreau sa vin cu cateva precizari:
-In cartea de munca predata la CJP scrie clar atat locul si perioadele de munca precum si salariile incadrare unde am activat
-in certificatul trimis de la arhiva scrie clar perioadele precum si suma medie lunara aferenta sporului de pericol
-la sporul de lucru pe timpul noptii scrie clar perioadele cate state au examinat si procentul din aceste state'
Ce pot sa fac?
Sporuri pensie
Buna ziua
Pe data de 03.10,2024 am depus dosarul de pensionare la limita de varsta,iar pe data de 31.01.2025 am primit motivarea deciaziei.Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarelor aspecte:
- din cei 19 ani lucrati in gr.2 nu s-a luat in calcul ani lucratii ca frigotehnist in urma desfasurarii activitatii in procent de 100% la uz.de frig pe amoniac a societatii.
Motivare:'' Nu s-a valorificat grupa de munca deoarece pct,5din ord,125/1990 este pentru meseria de frigotehnist''
-sporul de pericol
-sporul acordat pentru munca pe timpul noptii.
Mentionez ca pentru certificatele primite de la societatea de arhiva am achitat suma de 2000 ron.in care se specificaca am desfasurat am avut meseria de frigotehnist/electromecanic/operator si fochist centrala termica.
MULTUMESC.
Sotia mea a fost azi sa faca cererea la trecerea la pensia pentru limita de varsta iar cei de acolo i-a transmis ca acest lucru nu se aplica celor care au iesit cu pensie cu penalizare.
Ce putem sa facem?
Multumesc.
Buna ziua
Sotia mea este pensionata anticipat penalizat din anul 2023 si este nascuta pe 08.08.1965.
Intrebarea este daca se poate pensiona la limita de varsata dupa noua lege cu o vechime de 39 ani 11 luni si 28 zile.
Mentionez ca a crescut si 2 copii.
Multumesc.