avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sporuri pensie Buna ziua Pe data de 03.10,2024 am ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sporuri pensie Buna ziua Pe data de 03.10,2024 am depus dosarul ...

Sporuri pensie
Buna ziua
Pe data de 03.10,2024 am depus dosarul de pensionare la limita de varsta,iar pe data de 31.01.2025 am primit motivarea deciaziei.Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarelor aspecte:
- din cei 19 ani lucrati in gr.2 nu s-a luat in calcul ani lucratii ca frigotehnist in urma desfasurarii activitatii in procent de 100% la uz.de frig pe amoniac a societatii.
Motivare:'' Nu s-a valorificat grupa de munca deoarece pct,5din ord,125/1990 este pentru meseria de frigotehnist''
-sporul de pericol
-sporul acordat pentru munca pe timpul noptii.
Mentionez ca pentru certificatele primite de la societatea de arhiva am achitat suma de 2000 ron.in care se specificaca am desfasurat am avut meseria de frigotehnist/electromecanic/operator si fochist centrala termica.
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:03, 4 Februarie 2025
Pentru fiecare meserie in parte, societatea de arhiva trebuia sa precizeze in clar perioadele lucrate si veniturile pentru fiecare meserie in parte. Inteleg ca le-a trecut la gramada si actul normativ mentioneaza doar meseria de frigotehnist. Cereti firmei sa modifice adeverinta corespunzator.
Nu este in clar motivul pentru care CJP nu a luat in calcul sporul de noapte daca a fost permanent.
Sporul de pericol si sporul de nopate, daca nu a fost permanent, va fi luat in calcul la mica recalculare, in perioada 01.o1.2025 - 31.03.2025.
Multumesc de raspuns dar vreau sa vin cu cateva precizari:
-In cartea de munca predata la CJP scrie clar atat locul si perioadele de munca precum si salariile incadrare unde am activat
-in certificatul trimis de la arhiva scrie clar perioadele precum si suma medie lunara aferenta sporului de pericol
-la sporul de lucru pe timpul noptii scrie clar perioadele cate state au examinat si procentul din aceste state'
Ce pot sa fac?
Puteti contesta decizia si cere lamuriri suplimentare,
Aderintele depuse sunt conform legii?
sunt conforme cu justificari in baza hotararilor luate de catre consiliile de administrare de la vremea aceea .
Mai mentionez ca firma la care am lucrat mi-a eliberat o adeverinta din care reiese ca am o vechime de 3 ani si o luna in meseria de frigotehnist pe care CJP nu a vrut sa o ia in calcul daca nu este trecuta prin firma de arhiva.

Alte discuții în legătură

Actul ce reglementeaza grupa 2 este ordinul 50 /1990 anexa 2 ... Frigotehnist Frigotehnist Meseria de FRIGOTEHNIST se regaseste in grupa 2 ,ordinul 50 /1990 anexa 2 pozitia 186 ? poate sa ma ajute cineva ?contactrosud@gmail.com nu il gasesc, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa 2 de munca. horiasimion horiasimion In perioada 1980-1983 am lucrat la IMMR Brasov, perioada pt care am primit o adeverinta de grupa 2 de munca cu temei legal ord 125/1990 anexa 2, poz 103 si act ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare limita de virsta cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua!O intrebare pe forum..unui coleg de serviciu i-a fost respins doarul de pensionare limita de virsta pe motivul ca doua adeverinte de grupa emise de o ... (vezi toată discuția)