M-au intrebat colegii de ce nu pornesc actiunea in orașul meu si ceilalti sa faca cerere de interventie , pare ca ar fi si aceasta posibilitate, nu ?
Buna ziua !
Suntem un grup de cateva zeci de cetateni care incercam sa ne organizam cat se poate de bine pentru o actiune colectiva in Instanta contra majorarii prețurilor fixe din contractele cu furnizori de energie.
Din ceea ce am discutat cu un avocat avem o problema cu competenta Instantei deoarece am dori sa ne unificam actiunea in fata unui singur judecator, o singura Instanta.
La prima vedere - procesele trebuiesc organizate pe contingente arondate competentei teritoriale a instantelor reclamantilor.
Cine are geniul necesar descoperirii artificiului juridic prin care sa promovam actiunea in cadrul unei singure Instante - de exemplul - unde ar avea sediul furnizorul respectiv ?
Multumim frumos !
Buna ziua !
Am 3 intrebari legate de chitante / onorariu avocat:
1. Exista date ce trebuie sa apara obligatoriu pe chitanta fiscala, mai precis pot fi contestate in instanta 2 chitante succesive nedatate reprezentand onorariu avocat ?
2. Daca se completeaza gresit o chitanta nu este singura optiune anularea acesteia si emiterea unei chitante noi cu datele corecte ? Poate fi contestata in instanta o astfel de chitanta suprascrisa (este suprascrisa valoarea in cifre pentru a corespunde valorii "in litere")
3. Daca o parte din dosar pentru un singur ciclu procesual si-a angajat initial avocatul 1, a depus 2 chitante onorariu avocat reprezentand onorariu contract reprezentare 001 , acest avocat nu apuca sa se prezinte nici macar la primul termen, partea in cauza isi schimba avocatul 1 pe motiv de incompetenta - presupun, astfel aparand la dosar imputernicirea avocatiala pentru avocat 2 - cf. contract reprezentare 2 (dar fara chitanta onorariu depusa la dosar) - pe scurt va fi indreptatita partea intr-un singur ciclu procesual la pretentia cheltuielilor de judecata conexe incheierii unor astfel de contracte de reprezentare succesive, in cazul acestui prim avocat cheltuiala nejustificandu-si existenta (din moment ce acesta este doar semnatarul chemarii in judecata, dar nu si a reprezentarii efective, alt avocat fiind tocmit si prezent inca de la primul termen).
Si o intrebare despre ce înseamnă pana la urma "terminarea studiilor" - in sensul obligatiei de intretinere a copilului major ? Absolvirea cursurilor unei unei facultăți, unui master, unui doctorat? Copilul s-ar putea să se înscrie la cursurile unei a doua facultăți și să beneficieze de pensie câtă vreme nu a împlinit 26 de ani? Vad ca parerile sunt foarte impartite, atat pe Codul Familiei cat si pe NCC, statistica jurisprudentei ce spune ? Instantele includ si masterul / doctoratul ?
Poate fi cerut pe fond, in sensul unei solutii judecatoresti previzibile, lamurirea sintagmei / intinderii concomitent cu stabilirea pensiei ? Adica, instanta investita cu stabilirea pensiei poate fi obligata cumva sa se pronunte si asupra intinderii in timp a obligatiei ?
Multumesc
Care este legislatia care guverneaza activitatea unui forum ?
Buna ziua !
Va rog putin suport juridic...
Care este legislatia care guverneaza activitatea unui forum (este vorba de un alt forum, tot in limba romana, nu acesta - aici caut raspunsurile doar) , mai precis se pune problema legalitatii care guverneaza asupra:
1. ""Regulamentului forumului"" - in baza caruia administratorii actioneaza
2. Faptelor (activitatea) administratorilor/moderatorilor respectivului forum, ca persoane fizice
3. Ce drepturi se incalca prin blocare temporara / permanenta nemotivata in conditiile in care deja existau interactiuni in desfasurare in cadrul grupului de utilizatori si , in mod abuziv, nu mai pot avea acces la raspunsurile primite, nu mai pot raspunde etc
In raport cu 1: Banuiesc ca legalitatea regulamentului forumului este circumscrisa jurisprudentei statului unde se afla serverul dat fiind ca s-ar putea aprecia ca aplicatia in sine (""grafica forumului"") se desfasoara partial pe server, partial pe calculatoarele utilizatorilor (deoarece se folosesc cookie-uri care sunt plasate pentru urmarire pe calculatoarele utilizatorilor) , deci vorbim de legea serverului care se imbina cu legea unde se afla utilizatorii (majoritari romani), forumul, in sine, nefiind functional si neavand logica pe un server neconectat cu utilizatorii.
In raport cu 2: Banuiesc ca legalitatea actiunilor administratorilor este circumscrisa jurisprudentei statului unde se afla administratorii/moderatorii si fiind majoritatea romani , se afla in Romania.
In raport cu 3: Banuiesc ca exista cateva drepturi incalcate chiar daca se lasa impresia ca suntem in sfera dreptului privat si, odata aflat pe forum, singurele clauze care actioneaza sunt cele ale Regulamentului Forumului: