Suntem un grup de cateva zeci de cetateni care incercam sa ne organizam cat se poate de bine pentru o actiune colectiva in Instanta contra majorarii prețurilor fixe din contractele cu furnizori de energie.
Din ceea ce am discutat cu un avocat avem o problema cu competenta Instantei deoarece am dori sa ne unificam actiunea in fata unui singur judecator, o singura Instanta.
La prima vedere - procesele trebuiesc organizate pe contingente arondate competentei teritoriale a instantelor reclamantilor.
Cine are geniul necesar descoperirii artificiului juridic prin care sa promovam actiunea in cadrul unei singure Instante - de exemplul - unde ar avea sediul furnizorul respectiv ?
Oare sa fie asa greu?!
Nu-s geniul pe care îl căutați și nici avocat dar... La o prima vedere, nu pare asa greu.
Competenta teritorială, fiind alternativă, o alegeti la instanță a de la sediul paratului
Competenta materială, având în vedere:
- este reglementată posibilitatea existenței pluralitatii de reclamanti de către cod
- competenta va fi stabilită de valoarea fiecărei pretenții în parte și nu de cea cumulată
- aveti aceleași pretenții și vb de persoane fizice nu cred să aibă vreunul vreo pretenție care facă o mare diferența (dacă are vreunul o valoare prea mare, îl excludeti)
Nu cred să aveti prea mari probleme în a intenta un proces colectiv (nu stiu daca la judecatorie sau tribunal)