avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate Maria728

Activitate Maria728

De la decesul ei, nu am facut nici un fel de act. Nu avem nici măcar actul de proprietate, l-a luat cu ea când a plecat din țară acum mulți ani. Avem o hârtie scrie de soacra cu un nr de înregistrare și o stampila (sper ca rețin bine) prin care declara ca i-a luat fiica actul...

Nici nu știm care e cea mai bun cale :( Sa renovam sa putem locui acolo...sau sa rezolvăm întâi problema cu ea..
Mama a fost bolnava, căzută la pat mare parte din ultimii ei ani în viata. Iar de apartament nu se folosește nimeni, nu este locuibil... Ar fi destul de investit pentru a putea fi locuibil.

Mulțumesc!
Buna seara!
In urma decesului soacrei mele, acum 2 ani, a rămas un apartament si 2 moștenitori. Soțul meu si sora lui.
Ea nu dorește sa clarificam situația, nici nu mai știm de ea, nu cunoaștem adresatara in care se afla la momentul actual. Aceasta nu a suportat absolut nicio cheltuiala legata de apartament in ultimii 15 ani aproximativ, chiar daca a fost citata pt ch. de întreținere am încercat sa luam legătura, dar nu am avut cu cine, am sfârșit prin a le achita tot noi, integral. Ne-am gândit sa soluționam cu un proces. Care ar fi șansele ca finalul sa fie favorabil pentru soțul meu? Ce costuri poate produce o procedura de genul si cat ar putea dura? luni, ani?

Am citit ceva despre o taxa de timbru care mi-a spulberat puțin gândul ca un proces ar fi posibil pt noi, dpdv financiar. Iar ideea de a investi in ceva ce nu este sigur (mă refer aici la renovarea apartamentului) nu mi se pare cea mai buna..

Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Răspuns la discuția Judecata Cheltuieli intretinere
Am începe procesul...dar sora nu binevoiește sa vină.
Mulțumesc!

Mi se pare ciudat ca nu e singurul cu datorie asa mare, dar singurul dat in judecata. A neglijat ch de întreținere pt ca nu am avut loc de munca o buna perioada, si s-au adunat. Penalitățile fiind mai vechi, din 2016 2017.
Nu este locuibil apartamentul.
Vrea sa plătească, dar in asa fel încât in cazul vânzării apartamentului sau dezbaterii moștenirii sa se facă dovada ca el a efectuat plata. Nu amândoi

gi-jane2 a scris:

de ce nu a facut pana acum intelegere de plata sau de ce nu a platit la vreme, ca e logica ca se ajunge la judecata si cheltuiala se mareste ?
Nu e interesul asociatiei sa alerge dupa sora prietenului, daca il poate urmari pe proeten si are pe ce sa ii puna poprire.
mai departe, e treaba prietenului sa se descurce cu sora.cine locuieste in apartament ?
Daca locuieste prietenul, el trebuie sa si platesca, ca doar nu o plati sor-sa care nu sta.
Daca nu sta nimeni, sa il inchirieze daca nu poate plati.

Vad ca sunteți avocat si îndrăznesc sa va mai întreb ceva.
Sora nu dorește să facă actele pt succesiune. A furat si actul casei acum mulți ani, nu are nici o intenție sa vina în țară. Din ce am citit, în cazul moștenirii legale nu sunt constrânși să dezbata moștenirea, nu?
El vrând sa investească în apartament, dar ii este frica ca nu ii rămâne lui sau ca o sa aibă pretenții la apartament (prețul acestuia crescând, ma gândesc, odată cu îmbunătățirile aduse..). Pana acum 1 an toate ch au fost suportate de el.
Nu prea știu cum se rezolva aceste probleme..

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

O a fie obligat prietenul dvs si probabil executat silit,acesta având posibilitatea să se indrepte impotriva surioarei pt recuperarea sumelor.Sa mearga la un av si sa faca ieșirea din indiviziune ptbimobil dacă rămân în continuare , incurcati"nu rezolva nimic.

Bună seara,
Prietenul meu impreuna cu sora lui au fost dați în judecată pentru cheltuieli de întreținere 1.400 de lei (actual 2.100 lei cu cheltuieli avocat etc)
Sora lui este plecata din tara de foarte mulți ani și nu dorește sa achite obligațiile de plata.

Ar putea ca el sa facă o înțelegere cu asociația sa plătească în rate sau se continuă cu procesul? Exista vreo cale sa fie și ea trasa la răspundere cumva, ținând cont ca se sustrage de la plata? Amândoi sunt proprietari 50-50%

Mulțumesc!