avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei1509

Activitate Andrei1509

Exact! Prezint aceasta speță în numele lui ( deoarece el e în vârstă și nu prea se descurca cu internetul). În urma unor discuții a fost informat de la cei din MAI despre faptul ca nu ar avea voie sa oprească ( chiar dacă sancțiunea ar fi la HCL și nu ar avea treaba cu regimul rutier) și ar trebui sa facă o invitație la sediul politiei locale în vederea sancționării persoanei respective.

Emilika40 a scris:

Cred că întreabă pentru a-i spune prietenului (polițist local) dacă are voie să oprească în trafic un șofer nesimțit ca să-l amendeze.

Bună ziua! Va prezint o speță puțin ciudata, după cum urmează :
"Sunt conducător auto și în timpul deplasării arunc o hârtie pe geam. Un echipaj al politiei locale îmi face semne de oprire, ma legitimează și ma sancționează la HCL privind gospodărirea". Întrebarea mea este următoarea : Avea voie poliția locala sa ma oprească în trafic pentru a fi sancționat la HCL ( pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public) sau trebuia sa îmi facă invitație la sediul politiei locale și sa prezint identitatea celui care a comis fapta respectiva? Din câte știu poliția Locală nu are voie sa oprească mașini în trafic ( cu excepția atribuțiilor pe care le dețin conform LG. 155/2010). Se considera un abuz al politie locale pentru faptul ca am fost oprit în trafic ( nu pentru aruncarea deseului pe care o recunosc și o regret). Menționez ca nu sunt persoana sancționată, doar în întrebare pentru un prieten polițist local. Mulțumesc anticipat!